OliveMagazine

Παντζαρόσουπα με τζίντζερ, πορτοκάλι και αρωματικό γιαούρτι

soupa-pantzari-IMG_0276

Παντζαρόσουπα με τζίντζερ, πορτοκάλι και αρωματικό γιαούρτι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:55'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη σούπα

  • 80ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 4 παντζάρια σε μικρά κομμάτια
  • 1 γλυκοπατάτα μεγάλη, σε μικρά κομμάτια
  • 20γρ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 600ml ζωμό λαχανικών
  • 200ml χυμό πορτοκάλι
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το γιαούρτι

  • 200γρ. γιαούρτι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ξύσμα από ½ πορτοκάλι
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • λίγα καρύδια χοντροκομμένα
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τη σούπα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε τα παντζάρια, τη γλυκοπατάτα, το τζίντζερ και τα αφήνετε τα σοταριστούν και αυτά ελαφρώς.

Σβήνετε με τον μισό χυμό πορτοκάλι και το ζωμό, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτούν για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα λαχανικά. Πολτοποιείτε τα λαχανικά στο μπλέντερ και με τη βοήθεια του υπόλοιπου χυμού και ίσως λίγο ακόμα ζωμού καθορίζετε την επιθυμητή ρευστότητα, μέχρι να γίνει μια λεία βελουτέ σούπα.

Βάζετε τη σούπα ξανά στην κατσαρόλα, την αφήνετε να πάρει μια βράση και την κατεβάζετε από τη φωτιά.

Για το γιαούρτι: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε πολύ καλά. Κρατάτε το αρωματικό γιαούρτι στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

Μοιράζετε τη σούπα στα πιάτα, βάζετε από μια κουταλιά γιαούρτι στο κέντρο, πασπαλίζετε με τα καρύδια και πιπέρι, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑