OliveMagazine

Σαλάτα ψητών λαχανικών

Σαλάτα ψητών λαχανικών

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 μεγάλα κολοκύθια
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 φινόκιο
  • 200γραμ. κατίκι Δομοκού
  • 3-4 κλαράκια δυόσμο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε και πλένετε τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες. Ξεφλουδίζετε τα κρεμμύδια και το φινόκιο και τα ξεπλένετε. Κόβετε όλα τα λαχανικά σε ροδέλες.

Με ένα πινελάκι τα αλείφετε με ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνετε και τους ρίχνετε λίγη ρίγανη. Τα ψήνετε και από τις δύο πλευρές στη σχάρα για 15-20 λεπτά, γυρίζοντάς τα ανάποδα στη μέση του ψησίματος.

Σ' ένα μπολ ανακατεύετε το λάδι που περίσσεψε με το ξίδι, αλατοπίπερο και ρίγανη.

Τοποθετείτε σε μία πιατέλα περιμετρικά τα λαχανικά κάνοντας κύκλο. Στο κέντρο βάζετε το κατίκι και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο δυόσμο. Περιχύνετε τα λαχανικά με τη σάλτσα που έχετε ετοιμάσει και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη – Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr