OliveMagazine

Σορμπέ λεμονιού και ούζου

SORBE ouzo

Σορμπέ λεμονιού και ούζου

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:6 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το σορμπέ λεμονιού

  • 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1¾ φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1 ασπράδι χτυπημένο σφιχτή μαρέγκα
  • Για το σορμπέ ούζου

  • 1 φλιτζάνι ούζο
  • 1¾ φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για το σορμπέ λεμονιού: Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και το ξύσμα των λεμονιών για 5 λεπτά από την στιγμή που θα πάρει βράση. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και ανακατεύετε μέσα τον χυμό λεμονιού. Το βάζετε μέσα σε παγωμένο δοχείο και το μεταφέρετε στην κατάψυξη.

Όταν αρχίσει να πήζει, το βγάζετε και ανακατεύετε το ασπράδι χτυπημένο σε σφιχτή μαρέγκα.

Ξαναβάζετε το σορμπέ στην κατάψυξη για να πήξει. Κάθε 1 ώρα περίπου και για 2-3 φορές, το αφρατεύετε ανακατεύοντάς το με ένα πιρούνι.

Για το σορμπέ ούζου: Ακολουθείτε τα ίδια βήματα της συνταγής για σορμπέ λεμονιού, με τη διαφορά ότι δεν βάζετε στο σιρόπι ξύσμα λεμονιού, αντικαθιστάτε το χυμό με ούζο και δεν προσθέτετε στο σορμπέ μαρέγκα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tips

Με τον ίδιο τρόπο που κάνατε το σορμπέ ούζου μπορείτε να κάνετε και σορμπέ σαμπάνιας.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑