OliveMagazine

Ταλιατέλες με σάλτσα από καλαμαράκια, ντομάτα και πιπεριές

TALIATELES-ME-SALTSA-KALAMARAKIA1

Ταλιατέλες με σάλτσα από καλαμαράκια, ντομάτα και πιπεριές

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600γρ. ταλιατέλες
  • 2 κονσέρβες καλαμαράκια σε πικάντικη σάλτσα Safcol, σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές πράσινες μέτριες ή 1 πράσινη και 1 κίτρινη, σε λωρίδες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης μέτριες, σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1½ φλιτζάνι ντοματοχυμό
  • ¼ φλιτζανιού ούζο ή ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τις πιπεριές και ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν.

Σβήνετε με το ούζο ή το κρασί και προσθέτετε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά. Λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά, ρίχνετε τα καλαμαράκια.

Για να ετοιμάσετε τις ταλιατέλες τις βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις σουρώνετε χωρίς να τις ξεπλύνετε με νερό. Τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο αμέσως και τις ανακατεύετε για να μην κολλήσουν. Σερβίρετε τις ταλιατέλες στα πιάτα και τις περιχύνετε με τα καλαμαράκια και τη σάλτσα τους.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑