OliveMagazine

Τηγανιά με μανιτάρια, προσούτο και πατάτες

21100519_5005_manitaria-tigania-me-patates

Τηγανιά με μανιτάρια, προσούτο και πατάτες

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες
  • 4-5 φέτες προσούτο Ευρυτανίας, σε λεπτές λωρίδες
  • 5 πατατούλες μικρές καθαρισμένες, σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το προσούτο για 3-4 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να στεγνώνει.

Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε για 5-6 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.

Τα σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις πατάτες, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τα υλικά να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Ανακατεύετε προσεκτικά για να μη λιώσουν οι πατάτες. Σερβίρετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑