OliveMagazine

“Τριαντάφυλλα” μήλου

roses mikri

“Τριαντάφυλλα” μήλου

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:0'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 μήλα starking delicious ZAGORIN
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 8 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 4 κουτ. γλυκού κανέλα
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα της φόρμας
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αφαιρείτε τον πυρήνα από το κάθε μήλο και το κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες. Σε κατσαρόλα βράζετε μισό λίτρο νερό μαζί με το χυμό λεμονιού. Ρίχνετε μέσα τα μήλα να βράσουν για 1 λεπτό και τα σουρώνετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και βουτυρώνετε ένα ταψάκι με ειδικές υποδοχές για μάφιν.

Κόβετε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 4 λωρίδες. Πασπαλίζετε με ζάχαρη και στρώνετε πάνω τα μήλα. Πασπαλίζετε με κανέλα και ζάχαρη και την επιφάνεια των μήλων και διπλώνετε καλύπτοντας ελαφρώς τα στρωμένα μήλα.

Τυλίγετε σε ρολό δημιουργώντας ένα τριαντάφυλλο. Τοποθετείτε στη φόρμα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και για τις υπόλοιπες 7 λωρίδες σφολιάτας.

Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά. Ξεφορμάρετε, αφήνετε να κρυώσουν, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑