OliveMagazine

Φιλέτο σολομού με πουρέ από φρέσκα κουκιά

fileto-solomou-me-poure-apo-koukia

Φιλέτο σολομού με πουρέ από φρέσκα κουκιά

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:35'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:60'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 φιλέτα σολομού
  • 2 φλιτζάνια γαλέτα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού
  • 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουτ. γλυκού κιτρινόριζα (κουρκουμά)
  • Για τον πουρέ

  • 700γρ. κουκιά φρέσκα καθαρισμένα
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 ποτήρι του κρασιού γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μικρό μπολάκι αδειάζετε το λεμόνι, τη σάλτσα σόγιας και την κιτρινόριζα. Τα χτυπάτε όλα μαζί να γίνουν ένα μίγμα.

Σε μια λεκανίτσα βάζετε τα φιλέτα του σολομού και τα περιχύνετε με το μίγμα λεμονιού και το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύετε με το χέρι να πάει παντού η μαρινάδα. Τα αφήνετε στο κάτω μέρος του ψυγείου για 1 ώρα τουλάχιστον.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τον πουρέ: Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα φρέσκα κουκιά ανακατεύοντάς τα συνεχώς. Μετά από 5 λεπτά τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να γίνουν χλιαρά.

Τα βάζετε στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένας λείος πουρές. Τον ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και προσθέτετε το μισό γάλα. Ανακατεύετε, προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και τέλος το χυμό λεμονιού. Αν είναι πολύ σφιχτός, προσθέτετε και το υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει και να γίνει ένας ωραίος λείος πουρές.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ και αδειάζετε τη γαλέτα σε μια πιατέλα. Βγάζετε το σολομό από το ψυγείο και τον πανάρετε με τη γαλέτα. Τον ψήνετε για 15 λεπτά περίπου στον προθερμασμένο φούρνο, πρώτα από τη μια και ύστερα από την άλλη πλευρά. Σερβίρετε το σολομό ζεστό, γαρνίροντάς τον με τον πουρέ από τα κουκιά.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑