OliveMagazine

Φωλιές κανταϊφιού με γέμιση λαχανικών

KANTAIFI FOLIES

Φωλιές κανταϊφιού με γέμιση λαχανικών

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
  • Flora με βούτυρο, λιωμένο
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπερίτσα καυτερή
  • 2 φλιτζάνια ντομάτα τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι ελιές θρούμπες, χωρίς κουκούτσι
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Δουλεύετε το κανταΐφι με τα χέρια σας και σχηματίζετε με τις κλωστές «φωλίτσες» με διάμετρο 10-12 εκ. Τις πασπαλίζετε με λίγο χοντρό αλάτι και χοντροτριμμένο πιπέρι, τις περιχύνετε με το λιωμένο Flora και τις ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Στο μεταξύ πλένετε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες και τα κόβετε σε μικρούς κύβους. Κόβετε τις πιπεριές σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.

Σοτάρετε σε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο το κρεμμύδι για μερικά λεπτά και προσθέτετε το σκόρδο και την πιπερίτσα. Ρίχνετε και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα ροδίζετε ελαφρά. Ρίχνετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το μαϊντανό, τις ελιές και την κάπαρη και ανακατεύετε. Τα αφήνετε να κρυώσουν.

Γεμίζετε τις ψημένες φωλιές κανταϊφιού με το μίγμα των λαχανικών και σερβίρετε. Αν σας έχει περισσέψει κι άλλη γέμιση, τη σερβίρετε ξεχωριστά.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑