salata-xwriatiki-me-rovitsa-ska
clock icon
60'

Χωριάτικη σαλάτα με γλιστρίδα και ροβίτσα

Υλικά

  • 300γρ. ροβίτσα
  • 2 ματσάκια γλιστρίδα, κομμένη με το χέρι σε μικρά κομμάτια
  • 2 ντομάτες μέτριες, σε κύβους
  • 1 πιπεριά μεγάλη, σε καρεδάκια
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο όπως στη χωριάτικη
  • 150γρ. φέτα Μυτιλήνης, σε κύβους
  • ½ ματσάκι βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • μερικές ελιές θρούμπες
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ρίγανη ξερή
  • αλάτι, πιπέρι

Η χωριάτικη σαλάτα κάπως διαφορετικά… Στη σαλατιέρα της χωριάτικης κάνει μια… νόστιμη επίσκεψη μια ωραία τριάδα: Ροβίτσα, γλιστρίδα και αρωματικός βασιλικός.

Βράζετε τη ροβίτσα σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει, χωρίς όμως να «σπάσει».
Την στραγγίζετε και την αφήνετε να κρυώσει. Στο μεταξύ σε ένα μπολ βάζετε το λάδι, το ξύδι και το αλατοπίπερο και τα χτυπάτε μέχρι να αναμιχθούν καλά.
Σε μια σαλατιέρα βάζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνετε τη ροβίτσα και ανακατεύετε καλά. Σκορπάτε τα κυβάκια της φέτας, ρίχνετε το μίγμα με το ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με την ρίγανη, ανακατεύετε απαλά μια ακόμη φορά και σερβίρετε.
Φωτογραφία -Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τη ροβίτσα σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει, χωρίς όμως να «σπάσει».

Βήμα 2

Την στραγγίζετε και την αφήνετε να κρυώσει. Στο μεταξύ σε ένα μπολ βάζετε το λάδι, το ξύδι και το αλατοπίπερο και τα χτυπάτε μέχρι να αναμιχθούν καλά.

Βήμα 3

Σε μια σαλατιέρα βάζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνετε τη ροβίτσα και ανακατεύετε καλά. Σκορπάτε τα κυβάκια της φέτας, ρίχνετε το μίγμα με το ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με την ρίγανη, ανακατεύετε απαλά μια ακόμη φορά και σερβίρετε.

Φωτογραφία -Food Styling: Αντωνία Κατή