OliveMagazine

Castella, το γιαπωνέζικο αφράτο κέικ

castella cake

Castella, το γιαπωνέζικο αφράτο κέικ

Μερίδες:για 1 στενόμακρη φόρμα κέικ
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:55'
Έτοιμο σε:1:10'
Χρόνος αναμονής:12 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 μέτρια αβγά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 110γρ. ζάχαρη
  • 2-3 κουτ. σούπας μέλι
  • 100γρ. αλεύρι σκληρό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Σε μπεν μαρί ρίχνετε τα αβγά με την ζάχαρη και χτυπάτε καλά με μίξερ χειρός στη δυνατή ταχύτητα για 6 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει πολύ το μίγμα.

Προσθέτετε το μέλι και συνεχίζετε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα για μισό λεπτό.

Συνεχίζοντας να χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι, σε τρεις δόσεις, μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα.

Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε στενόμακρη φόρμα για κέικ, να καλύπτει τον πάτο και τα τοιχώματα και αδειάζετε μέσα το μίγμα που ετοιμάσατε. Ψήνετε το κέικ στον φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να πάρει η επιφάνεια χρυσοκίτρινο χρώμα. Στη συνέχεια το καλύπτεται με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 170οC και ψήνετε για 40 λεπτά ακόμη. Δοκιμάζετε αν είναι έτοιμο, βυθίζοντας ένα μαχαίρι -θα πρέπει η λάμα του να βγει καθαρή.

Ξεφορμάρετε και καλύπτεται την επιφάνεια με πλαστική μεμβράνη. Αναποδογυρίζετε το κέικ σε φόρμα και όσο είναι ακόμη ζεστό το κλείνετε σε πλαστική σακούλα τροφίμων για 12 ώρες.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑