Η πολυσχιδής δράση του γνωστού σεφ, τηλεπαρουσιαστή και συγγραφέα εμπλουτίζεται με ένα ακόμα βιβλίο κόμικ, σε συνέχεια παρόμοιων εγχειρημάτων που δημοσιεύτηκαν πριν μερικά χρόνια.

Ως ευφυής storyteller, o Μπουρντέν, αυτή την περίοδο, πέραν της αγοράς – υπερπαραγωγή που έχει στα σκαριά -η οποία λόγω σημαντικών διαδικαστικών λεπτομερειών θα καθυστερήσει- ετοιμάζει ένα νέο βιβλίο κόμικ εν ονόματι «Hungry Ghosts». Η θεματική του βιβλίου επικεντρώνεται σε σεφ ανά τον κόσμο που διηγούνται ιστορίες σχετικά με το φαγητό. Ωστόσο, δεν είναι η παρθενική του προσπάθεια παρουσίασης βιβλίου κόμικ δεδομένου ότι το 2012 και 2015 δημοσίευσε τα «Get Jiro!» και «Get Jiro: Blood and Sushi». Ήρωας του πρώτου ήταν ένας sushi chef που αποκεφάλιζε τους πελάτες που τολμούσαν να του ζητήσουν California Rolls ενώ το δεύτερο ήταν ένα είδος «μεταμύθιου» του πρώτου.

hungryghosts

Το νέο βιβλίο αποτελείται από μια σειρά ιστοριών που εστιάζουν σε ένα παιχνίδι που ήταν πολύ δημοφιλές κατά τη λεγόμενη ιαπωνική Έντο χρονική περίοδο, το λεγόμενο «100 Candles» (100 κεριά). Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήτα ουσιαστικά μια αμοιβαία πρόκληση των σαμουράι που έλεγαν ιστορίες μεταξύ τους με σκοπό να τρομάξουν ο ένας τον άλλο. Στις ιστορίες του Μπουρντέν όμως οι σαμουράι αντικαθίστανται από σεφ απ’ όλο τον κόσμο των οποίων οι αφηγήσεις θα έχουν κοινό άξονα το φαγητό. Το «Hungry Ghosts» θα είναι μια σειρά από τέσσερα βιβλία και αναμένεται να εκδοθεί κάπου εντός της επόμενης χρονιάς. Ο υπογράφων πάντως αναφορικά με αυτήν την προσπάθεια έχει δηλώσει ότι αποτελεί γι’ αυτόν σημαντική (και απολαυστική) πρόκληση δεδομένου ότι είναι κάτι που διαφοροποιείται ριζικά από τη δημοφιλή εκπομπή Parts Unknown που επιμελείται και παρουσιάζει. «Η πλοκή είναι πραγματικά δύσκολη υπόθεση. Μου αρέσουν οι χαρακτήρες, η ατμοσφαιρικότητα και η έμφαση στη λεπτομέρεια όπως η περιγραφή της μυρωδιάς ενός δωματίου. Οι δε συζητήσεις ανάμεσα στους ήρωες είναι κάτι απολαυστικό», λέει.

Δείτε επίσης
Το φαινόμενο Μπουρντέν

Τα καυστικά σχόλια του Άντονυ Μπουρντέν για τις τάσεις στο φαγητό

5 «ένοχα» μυστικά των εστιατορίων από τον Άντονυ Μπουρντέν