Ο γνωστός ηθοποιός πριν λίγες μέρες πούλησε την εταιρεία Casamigos, ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα brands τεκίλας στην Αμερική, στην Diageo, έναν όμιλο στην γκάμα του οποίου συμπεριλαμβάνονται μερικές από τις πιο διάσημες premium ετικέτες ποτού παγκοσμίως.

Το αντίτιμο το οποίο κατέβαλε ο όμιλος δεν ήταν διόλου αμελητέο αφού άγγιξε το ποσό του 1 δις δολαρίων, ουσιαστικά δηλαδή σχεδόν τόσα όσα έχει κερδίσει ο καρδιοκατακτητής Clooney στα σχεδόν 25 χρόνια παρουσίας του στη μεγάλη οθόνη. Ο ηθοποιός ξεκίνησε τη συγκεκριμένη επιχειρηματική του δραστηριότητα το 2013 σε συνεργασία με τους Rande Gerber και Mike Meldman ενώ σε σχετική δήλωσή του στο CNBC ανέφερε: «Εάν μάς ρωτούσατε επτά χρόνια πριν εάν θα είχαμε στην κατοχή μας μια εταιρεία αξίας 1 δις δολαρίων, δεν νομίζω ότι η απάντηση θα ήταν καταφατική. Αυτό αντικατοπτρίζει ουσιαστικά την πίστη της Diageo στην εταιρεία μας και τη δική μας πίστη σε αυτή».

Η επιχειρηματική τριάδα θα συνεχίσει να εμπλέκεται σε ό,τι αφορά το brand ακόμα και μετά την πώληση και ο Clooney μάλιστα εξηγεί: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε κομμάτι του Casamigos αφού η συμφωνία προϋποθέτει να λάβουμε τα πρώτα 700 εκατομμύρια δολάρια τώρα και τα υπόλοιπα 300 αργότερα βάσει των πωλήσεων της τεκίλας εντός της επόμενης δεκαετίας».

Δείτε επίσης

Οι διατροφικές παραξενιές της Lady Gaga