Έχουμε επισκεφθεί πολλές φορές το εστιατόριο που άνοιξε τις πόρτες του πρώτη φορά το 2014, για επαγγελματικά και φιλικά δείπνα. Στα χρόνια που περνούν και μετά τον μεγάλο επικοινωνιακό ντόρο της πρώτης εποχής, το εστιατόριο αποδεικνύει ότι κρατάει τον λόγο του, εξελίσσεται και ωριμάζει μαζί με τους μάγειρες-ιδιοκτήτες του.

Αυτό που υποσχέθηκαν, μια ελληνική σύγχρονη αστική κουζίνα, με πιάτα που μπαίνουν όλα «στη μέση» για να μοιράζονται και επομένως σε ανάλογες ποσότητες, είναι εδώ καθημερινά.

Η επίσκεψή μας αυτή τη φορά έγινε με μεγάλη παρέα, ακριβώς για να μπορέσουμε να δοκιμάσουμε όσο περισσότερα πιάτα χωρούσε το μεγάλο τραπέζι μας μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα. Στην οποία μαγειρεύουν ο Περικλής Κοσκινάς και ο Σπύρος Παυλίδης, με τον Κλεομένη Ζουρνατζή να εποπτεύει τη μεγάλη ανοιχτόκαρδη σάλα και τα αδέλφια Λιάκου να βρίσκονται πάντοτε κάπου εκεί κοντά.

Οι διεθνείς επιρροές δεν θα μπορούσαν να λείπουν από μια αστική κουζίνα και έτσι τα πρώτα πιάτα μας κινήθηκαν στα σουξέ της εποχής. Ένα καλοφτιαγμένο σασίμι τόνου, ζωντανό και τραγανό, με τσίλι, λάιμ κόλιανδρο και καπνιστό χέλι, το ταρτάρ από μαγιάτικο με τηγανητό κρεμμύδι, αβοκάντο και spicy μαγιονέζα, καθώς και το καρπάτσο από βοδινό φιλέτο της ελληνικής βραχυκερατικής φυλή με ταραμοσαλάτα, ξιδάτες γαρίδες και βινεγκρέτ κρεμμυδιού με φύτρες ρόκας, απέδειξαν τη δεινότητα της κουζίνας στις αρμονικές ισορροπίες των υλικών.

Οι τρεις σαλάτες που ακολούθησαν θα μπορούσαν να είναι πλήρη γεύματα, ειδικά για ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα. Αγαπήσαμε εκείνη με το μπέικον μαύρου χοίρου στη σχάρα με αντίβ, μαρούλι, αυγό και dressing με καπνιστό χέλι, μελιτζάνα και παρμεζάνα. Πολύ καλά τα ραβιόλια γεμιστά με στεπική αγελάδα από την Κιβωτό του Δήμου, με σάλτσα ντομάτας και καπνιστής μελιτζάνας, μπεσαμέλ και γραβιέρα Κρήτης, όπως και τα κεφτεδάκια μαύρου χοίρου με αγελαδινό γιαούρτι, τηγανητές πιπεριές και σάλτσα ντομάτας με λουκάνικο μαύρου χοίρου που θύμισαν ένα γιαουρτλού νέας γενιάς, comfort και ταυτόχρονα φινετσάτο.

Η πανέ κοτολέτα μπριζόλας γάλακτος με μια ρεμουλάντ ευχάριστη ήταν ένα από τα κύρια που παραγγείλαμε, όπως και το pepper steak από ελληνικό βοδινό φιλέτο, δύο πολύ καλές επιλογές. Στα καλύτερά μας το κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, ζουμερό, άψογα ψημένο, με ρεβίθια ντοματένια και σαλάτα με άγρια ρόκα και δυόσμο. Το δείπνο συνοδεύτηκε από τα house wines σε επιτυχημένους συνδυασμούς, αλλά η μεγάλη έκπληξη ήταν οι ομολογουμένως πολύ καλές μπίρες που δημιουργήθηκαν ειδικά για την Cookoovaya. Δοκιμάσαμε τις δύο από τις τρεις της σειράς.

Στα γλυκά, η εντυπωσιακή πολυώροφη μπουγάτσα προκάλεσε παιχνιδιάρικη διάθεση στο τραπέζι και έκλεισε ένα καθ’ όλα καλό δείπνο. Στα συν, το σέρβις που έχει γίνει πιο φιλικό, οι επιλεγμένες πρώτες ύλες, η χαλαρή αλλά όχι χύμα ατμόσφαιρα και οι καλές για τη συνολική ποιότητα τιμές. Μια σταθερή αξία στον εστιατορικό χάρτη της πόλης με ευχάριστα ανοδική πορεία.

info
Χατζηγιάννη Μέξη 2, Αθήνα, τηλ. 210 7235005. Κόστος: €35 – 40/άτομο. Ανοιχτά και μεσημέρι.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr