O Βασίλης Καλλίδης είναι ένας διαφορετικός μάγειρας και ένας αλλούτερος άνθρωπος που ακούει μόνο τις εσωτερικές του φωνές, που είναι πολλές και αντιφατικές. Αφού με ένα δικό του «Άνετον» κατάλαβε ότι δεν θέλει με τίποτα να περάσει τη ζωή του πάνω από τις επαγγελματικές κατσαρόλες, είδε μέσα του να γεννιέται μια αγάπη για το junk food αλλά και έναν δαιμόνιο ρεπόρτερ με συγγραφικό ταλέντο.

Δεκάδες ζευγάρια Nike έλιωσαν στις ασφάλτους του λεκανοπεδίου, σε γειτονιές άγνωστες, όπου ο Βασίλης, αφήνοντας εμάς τους κοινούς θνητούς τη μόστρα της κάθε πιάτσας, αναζήτησε το θεϊκότερο σουβλάκι, το πιο ουάου μπέργκερ, το uberness χοτ-ντογκ. Αγαπημένη του έκφραση, όταν βιώνει την υπέρτατη συγκίνηση για κάτι που δεν χωράει σε κανένα από τα γνωστά επιφωνήματα, και αφού έκλεισε τη γνώση του σε 2 τόμους-οδηγούς, το Uberness-επιφώνημα έμελλε να γίνει ΤΟ φαστφουντάδικο της νέας κοσμικότητας. Μετά από χιλιάδες χοτ-ντογκ, είχε πια βέβαιη άποψη για τη γεύση του ιδανικού, την οποία και προτίμησε να στεγάσει μέσα στη Λαχαναγορά.

uberness1

Δική του άποψη ο πολυέλαιος από ξεχαρβαλωμένα νέον, δική του αγάπη οι απείραχτοι ξεφτισμένοι τοίχοι, δικό του φετίχ οι καρέκλες «του γύφτου». Μέχρι να χαζέψεις το πλήθος που λέγεται «όλη η Αθήνα» και να παραγγείλεις ένα κοκτέιλ από την έξω-καντίνα, θα ακούσεις το νουμεράκι σου στο μεγάφωνο: ώρα να βυθιστείς στο χοτ-ντογκ α-λα-Βασίλη, με λιωμένο τυρί, μπέικον και αληθινές τραγανές πατάτες, στα σπιτικά κεφτεδάκια, στα κινόφελ-φαλάφελ με κινόα, στα παναρισμένα με δημητριακά μπουτάκια κοτόπουλου.

Αν είσαι πολύ chic για ένα τέτοιο ταπεινό φαγητό, θα πάρεις τη σαμπάνια σου και μια κομψή σαλάτα με γουακαμόλε-ντοματίνι-φρέσκο κόλιαντρο και γιαούρτι. Όποιος κι αν είσαι, ό,τι κι αν είσαι, δεν θα προσπεράσεις το grand gateau, στο οποίο ο Βασίλης έχει χωρέσει σύσσωμη την πληθωρικότητά του: κρουασάν γίγας τηγανισμένο σε αβγό και κρέμα γάλακτος, κυλισμένο σε κανελοζάχαρη, σερβιρισμένο με τόνους πραλίνας φουντουκιού

info
Κεντρική Λαχαναγορά Ρέντη, Τζ. Κένεντυ 1, τηλ. 210 4816320.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr