Ε, ναι λοιπόν, το πρώτο burger που βρέθηκε στο διάστημα είναι γεγονός. Ένα μικρό βήμα για την Chosen Bun, αλλά ένα μεγάλο βήμα για τον κόσμο των burgers!

Το πρώτο burger και μια μερίδα τηγανητές πατάτες κατάφεραν να φτάσουν για πρώτη φορά στο διάστημα. Δεν είναι ούτε φάρσα, ούτε το κολατσιό που πήρε μαζί του κάποιος αστροναύτης, αλλά η επιτυχής προσπάθεια της βρετανικής αλυσίδας κατ’ οίκον παράδοσης burger Chosen Bun να απογειώσουν το burger τους στο διάστημα.

burger in space

Η Chosen Bun είχε επιχειρήσει ακόμη δύο φορές να εκτοξεύσει burger και πατάτες στο διάστημα τον περασμένο Ιούνιο και τον Αύγουστο, αλλά απέτυχαν. Ωστόσο, η τρίτη προσπάθεια αποδείχθηκε και η τυχερή, με τα δημοφιλή fast foods να κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση στα 112,000 πόδια πάνω από τη γη.

Για να τα καταφέρουν χρειάστηκαν ένα τεράστιο μπαλόνι γεμάτο με ήλιον, ένα GPS, κάμερα, αλεξίπτωτο και φυσικά πολύ ταινία, ενώ για όλ’ αυτά χρειάστηκε να ξοδέψουν περίπου ₤2.000.

Όσο για τον λόγο για τον οποίο το επιχείρησαν; Οι δύο ιδιοκτήτες της Chosen Bun δηλώνουν ότι το έκαναν για πλάκα, αλλά και η διαφήμιση που έχουν καταφέρει να κάνουν στα μαγαζιά τους θα πρέπει να ήταν πολύ καλό κίνητρο. Άλλωστε το βίντεο που έχουν ανεβάσει στο youtube, έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 144.200 views!

info
Δείτε το βίντεο με το πρώτο burger στο διάστημα εδώ

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr