Αν είσαι φανατικός του εσπρέσο δεν τον αποχωρίζεσαι ποτέ, ούτε καν αν βρεθείς σε τροχιά γύρω από τη γη!

Δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά για πραγματικό γεγονός, καθώς μόλις πριν λίγες μέρες, στις 3 Μαΐου στις 12:44 ώρα Γκρίνουιτς (GMT), καταναλώθηκε στο διάστημα ο πρώτος εσπρέσο και, μάλιστα, φτιάχτηκε εκείνη τη στιγμή με ειδική μηχανή με κάψουλες.

Argotec_Lavazza_ISSpresso_open

Ο λόγος για την μηχανή εσπρέσο ISSpresso, η οποία κατασκευάστηκε από την Argotec (την ιταλική εταιρεία που ειδικεύεται στο σχεδιασμό αεροδιαστημικών συστημάτων και είναι κορυφαία στην προετοιμασία υγιεινών και θρεπτικών τροφών για κατανάλωση στο διάστημα) και τη Lavazza με στόχο οι αστροναύτες να μην στερούνται το αγαπημένο τους ρόφημα. Η μηχανή τοποθετήθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από την Samantha Cristoforetti την Ιταλίδα αστροναύτη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, Λοχαγού της Ιταλικής Αεροπορίας και μέλος της «Futura», της δεύτερης πιο μεγάλης σε διάρκεια αποστολής που στέλνει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό η Ιταλική Υπηρεσία Διαστήματος. Μάλιστα, η Cristoforetti που είναι η πρώτη Ιταλίδα στο διάστημα, ήταν και η πρώτη που ήπιε αυθεντικό ιταλικό εσπρέσο σε τροχιά.

Argotec_Lavazza_ISSpresso_coffee

Η ISSpresso, που είναι ειδικά κατασκευασμένη για να λειτουργεί στις αντίξοες συνθήκες του διαστήματος, πήρε το όνομα της από τα αρχικά του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού στα Αγγλικά (ISS), ενώ δέχεται τις κάψουλες καφέ Lavazza που διατίθενται και στη γη και έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί ώστε να προσφέρει την ίδια ποιότητα αυθεντικού ιταλικού εσπρέσο στην κρέμα, το «σώμα», το άρωμα και τη θερμοκρασία. Επιπλέον, η καφετιέρα του διαστήματος μπορεί να ετοιμάσει caffè lungo κι άλλα ζεστά ροφήματα, ενώ επιτρέπει και την επανενυδάτωση τροφών.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr