Θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί ποτέ ότι ένα και μόνο φρούτο θα ήταν ικανό να διώξει τρέχοντας περίπου 500 άτομα; Και όμως, αυτό το απίστευτο γεγονός συνέβη στις αρχές Μαΐου στην Αυστραλία.

Για την ακρίβεια, η βιβλιοθήκη στο Πανεπιστήμιο της Καμπέρα στην Αυστραλία εκκενώθηκε βιαστικά, εξαιτίας του φρούτου durian που είναι διάσημο για την ανυπόφορη μυρωδιά του, που θυμίζει υγρά απόβλητα. Δεν το έχουν χαρακτηρίσει άδικα ως το πιο βρωμερό φρούτο του κόσμου.

Οι περίπου 500 φοιτητές που βρίσκονταν στη βιβλιοθήκη βέβαια, θεώρησαν ότι η απαίσια μυρωδιά είχε να κάνει με κάποια διαρροή γκαζιού και αφού εγκατέλειψαν το χώρο κάλεσαν τις αρχές για να βρουν τι συμβαίνει. Μετά από μία ώρα ερευνών εντόπισαν τον «ένοχο», που δεν ήταν άλλο από ένα κομμάτι φρούτου που είχε πεταχθεί σε κάποιο κάδο κοντά σε αεραγωγό, με αποτέλεσμα η απαίσια μυρωδιά του να κατακλύσει το χώρο.

We are open! The lingering gas-like smell in the building is completely safe – someone left a durian fruit in one of our bins!

Posted by University of Canberra Library on Thursday, May 9, 2019

Το πανεπιστήμιο φρόντισε να ενημερώσει αργότερα τους φοιτητές του ότι το πρόβλημα λύθηκε, με ένα post στη σελίδα του πανεπιστημίου στο Facebook, που περιελάμβανε και φωτογραφία του φρούτου, ενώ λίγο αργότερα ανέβασαν και μία απαγορευτική πινακίδα για durian, υποδεικνύοντας ότι πλέον το συγκεκριμένο φρούτο είναι ανεπιθύμητο σε όλους τους χώρους του πανεπιστημίου.

Posted by University of Canberra Library on Thursday, May 9, 2019

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr