Στο νησί σφουγγάτο δεν λένε την ομελέτα όπως αλλού, αλλά τα χρυσαφένια τυρομπαλάκια που φτιάχνονται με το ντόπιο λευκό τυρί. Αν θέλεις να τα δοκιμάσεις στα καλύτερά τους, θα κάνεις τον κόπο να πας μέχρι την Παναγιά την Κανάλα, στον μυχό ενός από τους πολλούς κόλπους του νησιού.

Εκεί, στην ταβέρνα Αρχιπέλαγος της οικογένειας Μπουρίτη, αρχόντισσα της κουζίνας είναι η κυρία Ελένη, σύζυγος, μητέρα, αγρότισσα, μαγείρισσα. Υπεύθυνος για τη φιλοξενία, ο γιος της Δημήτρης, χαμογελαστός και επαγγελματίας. Πίσω από το μαγαζί, προστατευμένο από καλαμιές ψηλές, είναι το μικρό της μποστάνι, που της δίνει παραγωγή αρκετή για τη μεγαλύτερη περίοδο του καλοκαιριού. Τα κρέατα είναι από το νησί, τα ψάρια από τις γύρω θάλασσες κι αν είσαι τυχερός μπορεί να πετύχεις και ντόπιους αστακούς ή κωλοχτύπες, που θα σου ετοιμάσει είτε με λαδολέμονο είτε με μια μακαρονάδα να γλείφεις τα ακροδάχτυλά σου. Το σενάριο πάει κάπως έτσι: μπάνιο, ντους, χορταστικό γεύμα και ξεκούραση!

info
Παναγιά Κανάλα, Κύθνος, τηλ. 22810 32380.

Δείτε περισσότερα ταξιδιωτικά μυστικά ΕΔΩ 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr