Στη γαλλο-ισπανική κομεντί, σε σκηνοθεσία Ντάνιελ Κοέν, παρακολουθούμε τη «μάχη» του Αλεξάντρ και του Τζακί πάνω από τις κατσαρόλες να διατηρήσουν το πολυπόθητο αστέρι…

comme-un-chef2edited

Οι δρόμοι του Τζακί (Μίκαελ Γιουν), ενός αυτοδίδακτου μάγειρα και του διάσημου σεφ Αλεξάντρ Λαγκάρντ (Ζαν Ρενό), που πάσχει από έλλειψη έμπνευσης, ενώνονται κάτω από την ίδια «στέγη». Στόχος τους να διασώσουν τα 3 αστέρια Michelin του διάσημου εστιατορίου Gargo Lagarde, όπου εργάζεται ο Αλεξάντρ.

04edited

Ο Τζακί μπαίνει στην κουζίνα ως βοηθός του και γρήγορα φέρνει πονοκέφαλο στους υπόλοιπους μάγειρες με την εξαιρετική «μύτη» του, αφού καταφέρνει να αναγνωρίσει όλα τα συστατικά των πιάτων με εκνευριστική λεπτομέρεια. Ένα από αυτά; Φιλέτο ψαριού με κουλί σπανακιού…

Εδώ, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε μια παρόμοια συνταγή, όχι τόσο επιτηδευμένη, αλλά πολύ νόστιμη και γρήγορη, για να την απολαύσετε στα σίγουρα.

Pan-Seared-Sea-Bass_NEWedited

Βουτυράτο ψάρι στο φούρνο με κουλί σπανακιού
40 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 2 άτομα:

Για το ψάρι:
2 φιλέτα λευκού ψαριού της επιλογής σας (γλώσσα, καλκάνι κ.ά.), 600γρ. το καθένα, πλυμένα, στεγνωμένα με χαρτί κουζίνας
8 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ανθό αλατιού
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το κουλί σπανακιού:
500γρ. φύλλα σπανακιού baby, πλυμένα, στεγνά
¼ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος πηχτή για μαγειρική
3 κουτ. σούπας σχοινόπρασο χοντροκομμένο
1 κουτ. σούπας εστραγκόν φρέσκο, χοντροκομμένο
αλάτι

posteredited

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C στον αέρα. Σε ένα ταψί ακουμπάτε τα φιλέτα του ψαριού, τα αλείφετε καλά παντού με λάδι και τα αλατοπιπερώνετε. Τα περιχύνετε με το μισό λιωμένο βούτυρο και μαγειρεύετε για 20-25 λεπτά περίπου (ανάλογα το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας) μέχρι να ψηθεί το ψάρι αλλά να παραμείνει ζουμερό.
Στο μεταξύ, σε ένα μικρό κατσαρολάκι και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ρίχνετε το σπανάκι μαζί με μία κουταλιά της σούπας νερό. Μαγειρεύετε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Κατόπιν, ανακατεύετε μέσα την κρέμα γάλακτος, το σχοινόπρασο και το εστραγκόν. Μόλις τα υλικά πάρουν βράση μεταφέρετε το περιεχόμενο του σκεύους σε μπλέντερ ή multi και χτυπάτε μέχρι να πάρετε ένα λείο μίγμα. Αν έχετε ραβδομπλέντερ, πολτοποιείτε επιτόπου. Αν θέλετε, σουρώνετε την κρέμα. Αλατίζετε ανάλογα με τα γούστα σας.
Ακουμπάτε το ψάρι αμέσως όσο είναι ζεστό σε πιάτο πάνω στην κρέμα σπανακιού, περιχύνετε με τα ζουμάκια από το ταψί και σερβίρετε αμέσως.

Πάρτε γεύση και άρωμα από τη νόστιμη ταινία:

Δείτε τη σκηνή όπου η «μύτη» του Τζακί εκνευρίζει τους πάντες:

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr