Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή του χρόνου που λατρεύουμε περισσότερο από κάθε άλλη να φουρνίζουμε με μεράκι διαφόρων ειδών γλυκά για να μοσχοβολά όλο το σπίτι. Παραδοσιακά εδέσματα, όπως μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες και βασιλόπιτα δε λείπουν ποτέ από το σπίτι μας τις γιορτινές μέρες. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως ενίοτε δεν μας αρέσει να δοκιμάζουμε νέες συνταγές και να φτιάχνουμε τα αγαπημένα γιορτινά γλυκά…αλλιώς. Παίρνουμε, λοιπόν, τις συνταγές που έχουν λατρέψει γενιές και γενιές, τις «πειράζουμε» με σεβασμό πάντα στην παράδοση και σερβίρουμε τα πιο νόστιμα και ιδιαίτερα χριστουγεννιάτικα γλυκά, που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια αλλά και οι καλεσμένοι μας.

Τα μελομακάρονα, οι μελωμένες τραγανές αυτές μπουκιές, που πασπαλίζονται με άφθονο καρύδι και μοσχοβολούν μπαχαρικά, είναι χωρίς αμφιβολία από τις αγαπημένες γλυκές γιορτινές συνήθειες. Θα τα φτιάξουμε με Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και θα τα βουτήξουμε σε λιωμένη Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ για να απογειώσουμε τη γεύση τους! Φέτος οι κουραμπιέδες μας θα είναι πιο γκουρμέ από ποτέ, αφού θα τους προσθέσουμε Σταγόνες Λευκής Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ και μαραθόσπορο για να ικανοποιήσουμε κάθε λάτρη της σοκολάτας στο τραπέζι μας.

Φυσικά ούτε και το stollen -το γερμανικό χριστουγεννιάτικο γλυκό που θυμίζει το δικό μας τσουρέκι- θα λείπει από το γιορτινό τραπέζι. Θα το φτιάξουμε εύκολα με Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ και θα το κάνουμε ακόμα πιο λαχταριστό προσθέτοντας Κακάο ΓΙΩΤΗΣ. Δίπλα του και το ελληνικό κλασικό χριστουγεννιάτικο τσουρέκι, που όμως θα τού προσθέσουμε αμύγδαλα και σταφίδες, για να γίνει πιο ιδιαίτερο, γιορτινό και εντυπωσιακό.

Γιορτές, όμως, δεν γίνονται χωρίς βασιλόπιτα. Θα την φτιάξουμε με Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ για να γίνει αφράτη και πεντανόστιμη και θα την κάνουμε ακόμη πιο ιδιαίτερη και γευστική προσθέτοντας κομμάτια αμυγδαλόπαστας στη ζύμη και θα προσθέσουμε γλυκύτητα με την Καστανή Ζάχαρη Fytro. Να είστε σίγουροι ότι μικροί και μεγάλοι θα την εξαφανίσουν σε χρόνο dt μέχρι να βρουν το φλουρί!

Ποιος να το φανταζόταν ότι η παρασκευή των γιορτινών γλυκών μπορεί να γίνει τόσο δημιουργική!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr