Για τους αθεράπευτα ρομαντικούς, που θέλουν να γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με κάθε επισημότητα, μία έξοδος για φαγητό αυτή τη μέρα επιβάλλεται. Τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει και φέτος σπέσιαλ μενού για δύο, για να ξεκινήσει η βραδιά απολαυστικά. Συγκεντρώσαμε 8 προτάσεις που θα μιλήσουν στην καρδιά σας!

Frankie
Είτε μένετε βόρεια, είτε στο κέντρο, τα εστιατόρια Frankie είναι μια πολύ καλή επιλογή για να γιορτάσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με ιταλική ζεστασιά και κομψότητα. Το μενού που έχει σχεδιαστεί ειδικά για αυτή τη βραδιά ποντάρει σε εκλεπτυσμένες γεύσεις και περιλαμβάνει Welcome Drink, Amuse Bouche (Σφηνάκι αχινού, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αρωματισμένο με λεμόνι), Σούπα βελουτέ σελινόριζας με ξινόμηλο, νεροκάρδαμο και καπνιστό σολομό, Χτένια σοτέ με σάλτσα από passion fruits και μουσελίν παστινάκι, για κυρίως επιλογή από Μοσχάρι φιλέτο με σπαράγγια, πουρέ γλυκοπατάτα και σως Marsala ή Φιλέτο λαβράκι με γαρίδες, χλιαρή σαλάτα λαχανικών και κρέμα από σαφράν. Για επιδόρπιο, Red velvet cake με σως από κόκκινα μούρα, sorbet από φράουλες και Mignardises με καφέ ή λικέρ. Σημειώνεται ότι στο εστιατόριο της Νέας Ερυθραίας θα υπάρχει και ζωντανή μουσική. Κόστος: Κολωνάκι 36€ / άτομο – Νέα Ερυθραία 44€ / άτομο.

Σκουφά 42 & Ομήρου, Κολωνάκι, τηλ. 210 3647052 / Χαρ. Τρικούπη 125, Νέα Ερυθραία, τηλ. 30 210 8003851.

Varoulko Seaside
Αν το κορίτσι ή το αγόρι θέλει θάλασσα, τότε θα πάτε στο Μικρολίμανο. Εκεί, το Varoulko Seaside γιορτάζει την ημέρα των ερωτευμένων με ένα «Love Me Tender» μενού, που υπόσχεται να δημιουργήσει μια υπέροχη αισθαντική εμπειρία, με θέα στη μαρίνα του Μικρολίμανου. Το μενού της βραδιάς ξεκινά με ένα ανατρεπτικό καλωσόρισμα – έκπληξη που αποτελεί την αρχή για ένα υπέροχο γευστικό παιχνίδι. Το πρώτο πιάτο είναι Σούπα κολοκύθας με γαρίδες και λάδι κολοκυθόσπορου και στη συνέχεια Kαβούρι σε τραγανό μπριός με βασιλικό και κρέμα αβοκάντο, Ταλιατέλες σουπιάς με μους καπνιστής πανσέτας, τρίμμα κρόκου και κονσομέ σουπιάς και για κυρίως πιάτο Χριστόψαρο με φρέγκολα και κρέμα παντζάρι. Το επιδόρπιο ειδικά για τη βραδιά αποτελείται από Crémeux σοκολάτα, σαμπλέ breton, μους gianduja και σορμπέ από κόκκινα φρούτα. Κόστος: 70€ / άτομο.

Για όσους επιθυμούν να συνοδεύσουν το δείπνο τους με live μουσική, στη σάλα μας Varoulko Panorama στο δεύτερο όροφο του εστιατορίου, ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος θα ερμηνεύσει, συνοδεία πιάνου, αγαπημένα ερωτικά τραγούδια από τον Φρανκ Σινάτρα μέχρι το Μάνο Χατζιδάκι και το Μίμη Πλέσσα. Κόστος: 80€ / άτομο.

Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, Πειραιάς, τηλ 210 5228400.

Cardinale
Το ιταλικό εστιατόριο του κέντρου με την ενημερωμένη κάβα, έχει μια πληρέστατη πρόταση για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, που μάλιστα θα είναι διαθέσιμη όλη την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, από τις 12:30 μ.μ.. Ειδικότερα, ο σεφ Κώστας Τσίγκας έφτιαξε 12 γευστικές προτάσεις από crostini, antipasti, πάστες και risotti, κυρίως πιάτα και γλυκά, από πιάτα που υπάρχουν ήδη στον κατάλογο, αλλά και ειδικά για την ημέρα, για να επιλέξετε τα 5 που σας αρέσουν περισσότερο. Το μενού περιλαμβάνει: Crostino: N’duja με φρέσκια ρίγανη, χουρμά και μέλι καστανιάς ή Crostinο con bottarga με αβγοτάραχο, κρέμα γαρίδας, λεμόνι και ελαιόλαδο. Antipasti: Burrata με σικορέ, σαγκουίνι πορτοκάλι και ελιές ή Crispy αγκινάρες με πουρέ από κουκουνάρι και aioli με αβγοτάραχο ή Arancini με burrata, τρούφα και άγρια μανιτάρια ή Σαλάτα με αβοκάντο, ντομάτες και ντοματίνια, ψητά φρούτα, croutons και burrata. Pasta και risotti: Pappardelle με αργοψημένο μοσχαρίσιο μάγουλο, πεκορίνο, μούστο και τρούφα ή Cavatelli alla norcina με φρέσκο σπιτικό λουκάνικο, ραγού από αρνί, γκοργκοντζόλα και κρέμα τρούφας ή Risotto ai gamberi e funghi με γαρίδες, μανιτάρια, ντομάτα, φινόκιο και σαφράν. Secondi: Tagliata di manzo con grana με πατάτες και salsa verde ή Pollo scarpariello με μανιτάρια, παντσέτα, τοματίνια, κρασί marsala και πολέντα ή Ψητό σολομό με καραμελωμένα ολόκληρα κρεμμυδάκια, balsamico και πολέντα με ψαρικά. Dolci: Τάρτα με passion fruit και μαύρη σοκολάτα, ψητές μαρέγκες και κρέμα καρύδας για 2 ή Canolli γεμιστό με κρέμα tiramisu, φιστίκια, σοκολάτα και μύρτιλα. Κόστος: 45€ / άτομο.

Μητροπόλεως 38, Σύνταγμα, τηλ. 210 3314397.

Matsuhisa Athens
Το Matsuhisa Athens στην εμβληματική Astir, κινείται στο ρυθμό του έρωτα και προτείνει για τις 14 Φεβρουαρίου ένα ρομαντικό γαστρονομικό ταξίδι, με θέα τον ατμοσφαιρικό κόλπο του Αστέρα. Ειδικά για τη γιορτή των ερωτευμένων, ο Executive Chef Τόνι Βρατσάνος και o Head Chef της ζεστής κουζίνας Θωμάς Κουράκος, εμπνευσμένοι από τη φιλοσοφία του Nobu, έχουν σχεδιάσει ένα μενού που θα αποπλανήσει γευστικά κάθε ζευγάρι. Το St. Valentine’s Omakase περιλαμβάνει: Oysters Three Ways (χαβιάρι, Tiradito και Dry Miso), Crispy Unagi με Bottarga Yuzu, Sushi και σούπα με θαλασσινά και ντομάτα, Σαλάτα με baby σπανάκι, αστακό και φρέσκια τρούφα, Σολομό με miso μάνγκο, μάραθο και παντζάρι και Wagyu Teriyaki. Για επιδόρπιο γλυκιά και πικάντικη Valentine’s Jirenma (Dilemma). Ο Bar Manager Χάρης Γεωργόπουλος έχει δημιουργήσει αποκλειστικά για αυτή την ημέρα και 2 cocktail, το St. Valentines Cosmo (παραλλαγή του κλασικού Cosmopolitan με Vodka και λικέρ Mandarin Rosolio) και το Love in Bubbles που «παντρεύει» Brut Champagne με Sloe Gin. Η super premium Vintage σαμπάνια Taittinger Comtes De Champagne Blanc De Blancs Brut 2007, ολοκληρώνει μια μοναδική, γεμάτη ρομαντισμό και εκλεπτυσμένες γεύσεις βραδιά. Κόστος: Μενού 130€ / άτομο – Κοκτέιλ: St. Valentines Cosmo 18€, Love in Bubbles 22€ – Σαμπάνια: 350€ μπουκάλι, 60€ ποτήρι

Astir, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8960510.

Zinglee
Αναπαυτικοί δερμάτινοι καναπέδες, ένα τεράστιο πολύχρωμο βιτρό και ατμοσφαιρικός φωτισμός. Δεν είναι αυτό ένα πολύ cosy σκηνικό για την πιο τρυφερή γιορτή του χρόνου; Πέρα από αυτά όμως, το εστιατόριο που αγαπάει τα θρυλικά πιάτα της αστικής Αθηναϊκής κουζίνας έχει μια σπέσιαλ πρόταση για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που βάζει στο προσκήνιο τον αστακό, τα αφροδισιακά θαλασσινά, τα λαχανικά με απαλή γεύση, τα φρούτα, τις περίτεχνες σάλτσες. Η παρουσία κάποιων αγαπημένων ελληνικών υλικών, διατηρεί την αίσθηση του comfort που βρίσκεται στην καρδιά του εστιατορίου. Ειδικότερα, το μενού ξεκινάει με Amuse Bouche (Καραβίδα με βινεγκρέτ από σαγκουίνι) και Κρεμώδη σούπα από αστακό, αρωματισμένη με μαστίχα και συνεχίζεται με Χτένια με κρέμα από φάβα, λεμόνι και gremolata από πιπερόριζα, για κυρίως επιλογή από Φιλετάκια mignon με τηγανητά ραβιόλι γαρίδας, πουρέ από σελινόριζα και σως από κρασί Σάμου ή Φιλέτο σφυρίδας με μυρωδικά, πουρέ από πράσινο μήλο και παντζάρι, ελαφρώς πικάντικο λάδι και τραγανά φουντούκια και για επιδόρπιο, Σφαίρα από τριπλή σοκολάτα με σως από φράουλες, Mignardises και καφέ ή λικέρ. Κόστος: 38€ / άτομο.

Τσακάλωφ 2, Κολωνάκι, τηλ. 210 3608591.

Mono
Το wine restaurant Mono έχει ετοιμάσει ένα μενού για τα ζευγάρια που αγαπούν το κρασί, μιας καθ μπορεί να συνδυαστεί με wine pairing. Πρόκειται για μενού 6 πιάτων, ειδικά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, πολυσυλλεκτικό, με όσπρια, ψάρια, σούπα, ραβιόλια και δυο ειδών κρέατα, που προαιρετικώς συνδυάζεται με 6 κρασιά, με επιπλέον 25€ το άτομο. Τα κρασιά είναι 2 αφρώδη (1 ισπανικό brut για ξεκίνημα και 1 γαλλικό ροζέ στο κλείσιμο), 1 Βιονιέ από το Ροδανό και 3 ελληνικά (1 Σοβινιόν από το Δομοκό, 1 Μαλαγουζιά από την Αττική και 1 Κρητικό Κοτσιφάλι) ενδιάμεσα. Αναλυτικά το μενού περιλαμβάνει: Amuse bouche με τραγανό μπισκότο ρεβιθιού με καπνιστή πέστροφα στιφάδο (που μπορεί να συνδυαστεί με Freixenet Cordon Negro Brut, Cava DO, Macabeu, Xarel-lo, Parellada), Βελουτέ γλυκοπατάτας με μπέικον πάπιας και πορτοκάλι, κρουτόν αρωματισμένα με φασκόμηλο (που μπορεί να συνδυαστεί με Delas Frères, Vin de Pays d’ Oc, Cotes du Rhone 2018, Viogner), Λαβράκι σασίμι με αυγοτάραχο και ακτινίδιο (που μπορεί να συνδυαστεί με Ευάμπελος Γη, Sauvignon Blanc, Π.Γ.Ε. Δομοκού, 2018, Sauvignon Blanc), Ραβιόλια με κολοκύθα, αγριογούρουνο φιλέτο με γλάσο μίσο και πικραμύγδαλο (που μπορεί να συνδυαστεί με Μαλαγουζιά – Μανδηλαριά, Κτήμα Μυλωνά Π.Γ.Ε. Αττική 2017, Μαλαγουζιά, Μανδηλαριά), Black Angus beef shoulder tender bourguignon με πουρέ πατάτας με τρούφα και φασολάκια (που μπορεί να συνδυαστεί με Ιχνηλάτης, Κτήμα Στραταριδάκη Π.Γ.Ε. Κρήτη 2013, Syrah, Κοτσιφάλι) και Τάρτα με παρφέ κόκκινων φρούτων, ινδοκάρυδο και αφρό τσιχλόφουσκας (που μπορεί να συνδυαστεί με Veuve du Vernay NV Ice Rosé France, Shirah). Κόστος: 45€ / άτομο (+25€ / άτομο για wine pairing).

Μπενιζέλου Παλαιολόγου 4Γ, Αθήνα, τηλ. 210 3226711.

Nice n Easy
Νοσταλγικά και μοντέρνα, λαμπερά και με ανήσυχη γαστρονομική καρδιά, τα Nice n Easy στο Κολωνάκι και στην Κηφισιά φτιάχνουν αισθαντική ατμόσφαιρα με υπέροχες jazzy μουσικές. Tα all day healthy bistrot προτείνουν για την πιο ρομαντική γιορτή του χρόνου ένα ξεχωριστό, φίνο και κοσμοπολίτικο μενού, με πολυτελή υλικά, αρώματα και συνδυασμούς γεύσεων που προκαλούν ευγενικά τις αισθήσεις. Αναλυτικά το μενού περιλαμβάνει: Amuse Bouche (Χτένια μαριναρισμένα σε εσπεριδοειδή με πάνκο, γαλάκτωμα πατάτας, σχοινόπρασο, ξύσμα λεμόνι και αρωματικό ελαιόλαδο), Κρεμώδη σούπα από καρότο με τζίντζερ και αφρό από κεφίρ, Κονφί ορτυκιού με κουμκουάτ και ριζότο με πράσινο καπνιστό στάρι, για κυρίως επιλογή από Μοσχάρι φιλέτο με τραγανό καβούρι, πολέντα, λαχανικά και bourbon σως ή Φιλέτο σφυρίδας με μυρωδικά, πουρέ από λαγόχορτο, τραγανό παντζάρι και σως σαφράν και για επιδόρπιο, Αποξηραμένα ροδοπέταλα με φράουλες και lyncies, Mignardises και καφέ ή λικέρ. Κόστος: 39€ / άτομο.

Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι, τηλ. 210 3617201 / Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά, τηλ. 210 8082014.

Po’Boys
Για όσους αναζητάνε κάτι διαφορετικό για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, το BBQ μενού που έχει σχεδιάσει το εστιατόριο Po’Boys και ο σεφ Βασίλης Σπόρος είναι μια καλή επιλογή. Μάλιστα, θα το σερβίρουν στο τραπέζι των ερωτευμένων σε 1 μόνο πιάτο, το οποίο θα πρέπει να μοιραστούν, αποδεικνύοντας ότι ο έρωτας για το έτερον ήμισυ, αξίζει μία τέτοια θυσία! Στο μενού για 2 λοιπόν, βρίσκουμε Σούπα με παντζάρι πορτοκάλι και μπαχαρικά Cajun, Πεινιρλί με μελιτζάνα, σιγοκαπνιστό pork belly και μοτσαρέλα, Σαλάτα με ψητό κατσικίσιο τυρί, βατόμουρα και καραμελωμένα φουντούκια, Inside Skirt Steak από τον ξυλόφουρνο με bearnaise και ψητές γλυκοπατάτες και Piece of (Red Velvet) Cake. Όσο για τη μουσική, οι Sera Bellos Cheetah Quartet θα παίξουν live Valentine’s ρυθμούς, για να δημιουργήσουν την πιο «αγαπησιάρικη» ατμόσφαιρα, ενώ ειδικά για τη βραδιά, θα υπάρχει προαιρετικά και επιλεγμένο food pairing από το bar (ρωτήστε το σερβιτόρο). Κόστος μενού: 20€ / άτομο.

Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, τηλ. 2103234672.

Δείτε επίσης: Τι έχουν ετοιμάσει τα εστιατόρια των ξενοδοχείων για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr