Τα δημητριακά πρωινού αποτελούν τη Νο.1 επιλογή των γονιών για πρωινό στα παιδιά. Ποιος μπορεί να τους αδικήσει; Τα χαοτικά πρωινά δεν αφήνουν χρόνο ούτε για εξεζητημένα γεύματα, ούτε για τσακωμούς με τα μικρά που δεν θέλουν να φάνε τίποτα. Τα δημητριακά πλάι σε ένα ποτήρι χυμό αποτελούν το πιο εύκολο, γρήγορο και νόστιμο πρωινό. Τέλος η συζήτηση. Ή μήπως όχι;

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, τα δημητριακά πρωινού αποτελούν μία από τις χειρότερες επιλογές για παιδικό πρωινό. Ερευνητές από τον κυβερνητικό οργανισμό Public Health England (PHE), ανέλυσαν τα στοιχεία από μια εκτενή ετήσια έρευνα διατροφής στην Αγγλία σε 1000 οικογένειες με παιδιά και βρήκαν πως τα μικρά καταναλώνουν τεράστια ποσότητα ζάχαρης μέσα στη μέρα. Οι συνήθειες του πρωινού φαίνεται πως ήταν υπεύθυνες για τη μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης αφού σχεδόν 11 γραμμάρια ζάχαρης περιέχουν τα δημητριακά πρωινού, τα φρουτοποτά και οι μαρμελάδες που συχνά χρησιμοποιούνται στο πρώτο γεύμα της μέρας. Διαπιστώθηκε ακόμα πως οι γονείς είχαν τη βεβαιότητα πως αυτό το πρωινό είναι ιδανικό για να ξεκινήσουν την ημέρα τα παιδιά τους και να έχουν την απαραίτητη ενέργεια για την ημέρα τους. Πατήστε ΕΔΩ για νόστιμες και υγιεινές επιλογές πρωινού.

«Τα παιδιά τρώνε υπερβολικά πολλή ζάχαρη και αρχίζουν την κατανάλωση πριν από το πρώτο μάθημα της ημέρας», δήλωσε η επικεφαλής διαιτολόγος του PHE δρ Άλισον Τέντστοουν. Σύμφωνα με τους ειδικούς του οργανισμού, η μέγιστη συνιστώμενη ποσότητα ζάχαρης για παιδιά ηλικία 4-6 ετών είναι πέντε κύβοι (ή 18 γραμμάρια) την ημέρα και για τα παιδιά ηλικίας 7-10 ετών είναι έξι κύβοι (ή 22 γραμμάρια).