Δεν θυμάμαι πότε και πού ήταν η πρώτη φορά που δοκίμασα αυτά τα μαλακά, άσπρα, ψωμάκια που ακούνε στο όνομα bao. Σίγουρα δεν τα έφαγα ούτε στην Ταϊβάν ούτε στην Κίνα από όπου και κατάγονται. Θυμάμαι όμως εκείνο το bao που έφαγα πριν από δύο χρόνια ένα βράδυ σε ένα από τα τραπέζια του Oozora. Ήταν από τα χέρια του chef Γιώργου Βενιέρη και το είχε γεμίσει με μοσχάρι, κάστανο, τζίντζερ και σουσάμι. Θυμάμαι επίσης και τη συζήτησή μας σχετικά με αυτό το αμαρτωλό ψωμί και την ιδέα του ότι κάποια στιγμή θα ανοίξει μια καντίνα και θα φτιάχνει μόνο bao σε διάφορες εκδοχές «Ένα bao για το δρόμο» μου είχε πει.

mrpugs-anoigma

venieris
O Γιώργος Βενιέρης  με το Mr Pug έκανε το όνειρό του πραγματικότητα

Και να που μετά από περίπου δύο χρόνια, αυτή η ιδέα του Γιώργου έγινε πραγματικότητα. Ο χώρος βρέθηκε σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους πεζοδρόμους του Χαλανδρίου. Εκεί, λοιπόν, έστησε την καντίνα του και έβαλε τα bao να μας ξελογιάζουν. Έφερε και παρέα φυσικά, γιατί ο Γιώργος δεν μπορεί να είναι πάντα εκεί – έχει και στη Μύκονο μαγαζί βλέπεις. Έτσι μαζί του είναι ο chef Σήφης Μανουσέλης που τον γνωρίζουμε και αυτόν από το Ozoora.

shfhs-Mr-Pugs
O Σήφης Μανουσέλης φτιάχνει bao buns στην κουζίνα του Mr. Pug

mrpugs3

Ο κατάλογος δεν είναι μεγάλος. Έξι επιλογές έχεις όλες και όλες. Και η αλήθεια είναι ότι τις θέλεις και τις έξι να τις γευτείς. Πρώτα δοκίμασα το bao με γλυκοπικάντικη πανσέτα, λαχανικά, σπιτική μαγιονέζα με τσίλι, μαριναρισμένο κρεμμύδι και μια γευστική έκπληξη που ακούει στο όνομα αυγό τουρσί μαγειρεμένο σε σόγια. Ακολούθησε το bao dog. Μια διαφορετική εκδοχή του hot dog με homemade λουκάνικο κοτόπουλο με αρκετό κάρι, μαγιονέζα από φύκι, τσίλι κέτσαπ, σαλάτα μαριναρισμένη σε τζίντζερ και από πάνω φλέικς μπονίτο. Το είχα ξαναδοκιμάσει αυτό στο Omu τον περασμένο χειμώνα, όταν ο Γιώργος μας ανακοίνωνε για πρώτη φορά το Mr. Pug’s project του. Από εκείνο το βράδυ, λοιπόν, που το είχα πρωτοδοκιμάσει, αδημονούσα για την επόμενη. Και το είχα ξανά μπροστά μου!

mr-pug1

Όσο για το Xl bao beef burger είναι υπερπαραγωγή. Πλημμυρισμένο από τυρί cheddar, τσάτνεϊ από μπέικον- κρεμμύδι, χειροποίητη κέτσαπ κάρι, μαγιονέζα και μαριναρισμένο λάχανο και κρεμμύδι δεν θέλεις να τελειώσει. Από την άλλη, εκείνο με τα κομμάτια πάπιας, φύτρες σόγιας, τηγανητό σκόρδο και hoisin σος, παίζει το ίδιο δυνατά και κάνει ένα όμορφο παιχνίδι με τις γεύσεις.

Μετά από όλα αυτά, άφησα σε εκκρεμότητα αυτό με το τραγανό κοτόπουλο καθώς και αυτό με τα scrambled eggs και bacon που το σερβίρουν πιο πολύ τις πρωινές-μεσημεριανές ώρες. Το έκανα επίτηδες για να έχω δικαιολογία να επιστρέψω και πάλι στο Mr. Pug’s. Και θα το κάνω σύντομα, γιατί απ’ ότι έμαθα, θα αλλάζουν τακτικά τα bao τους. Πάντως όπως και να έχει, αξίζει τον κόπο να «ταξιδέψεις» από το κέντρο μέχρι το Χαλάνδρι. Γιατί με δύο, τρεις μπουκιές από αυτά τα λαχταριστά, αφράτα ψωμάκια, κάνεις ένα ταξίδι μέχρι την Κίνα και την Ταϊβάν. Και χωρίς να πληρώσεις μια περιουσία. Και την επόμενη φορά, θα ζητήσω και τα churros, για να φύγω γλυκαμένος. Να μην τα αφήσω παραπονεμένα.

info
Κατσουλιέρη 6, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6824001. Για κάθε bao θα πληρώσεις κάτι λιγότερο από 4 ευρώ.

Δείτε επίσης
Το Los Loros μάς μαθαίνει τη λατίνα γεύση του δρόμου

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr