Tα νότια προάστια αγαπούν τους χώρους που προσφέρουν ξεχωριστές εμπειρίες απόλαυσης κάθε ώρα της ημέρας. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι Τάκης Τσακίρης και Παναγιώτης Βαξεβανάκης (Moorings), οι οποίοι πριν λίγους μήνες στόλισαν την πλατεία Νυμφών της Γλυφάδας με αυτόν τον χώρο-υπερπαραγωγή.

Το Blends έχει πολλές διαστάσεις. Στην είσοδο, τις εντυπώσεις κλέβει η τεράστια ελιά, ενώ στην αισθητική της σάλας πρωταγωνιστούν τα γήινα χρώματα, τα φυσικά υλικά και τα urban στοιχεία. Χτισμένο σε πολλά επίπεδα διαθέτει επίσης αυλή «λουσμένη» στο φως και στο πράσινο και ένα prive cigar lounge σε όροφο.

Το μενού του σεφ Κωνσταντίνου Λώλα περιλαμβάνει μεσογειακά πιάτα με διεθνείς επιρροές. Πρόσφατα μάλιστα εμπλουτίστηκε με νέες προτάσεις, για το μεσημέρι και το βράδυ, που βασίζονται στα φρέσκα εποχικά υλικά αλλά και την υγιεινή διατροφή, αφού διαθέτει επιλογές που θα διαμορφώθηκαν με τη συμβολή του διατροφολόγου Θαλή Παναγιώτου.

Το καρπάτσιο με κανθαρέλες, γκοργκοντζόλα, μαγιονέζα τρούφας και κρέμα πραλίνας είναι ένα πιάτο γεμάτο αρωματικές και γευστικές εντάσεις που ισορροπούν χωρίς να αλληλοκαλύπτονται. Η δροσερή σαλάτα με τα αντίδια, το αχλάδι, το ρόδι, τα καραμελωμένα καρύδια και το κατσικίσιο τυρί ευτυχώς παραμένει στη σφαίρα του αλμυρού παρά τα γλυκά στοιχεία της. Ο μπακαλιάρος με τη λευκή μίσο και τη μελιτζάνα είναι τρυφερός με ντελικάτη γεύση, η πίκλα τζίντζερ, όμως, με την οποία συνδυάζεται του δίνει μια αναπάντεχη σπιρτάδα που του πάει πολύ.

Λένε ότι τα γλυκά μπορούν να φτιάξουν ή να χαλάσουν ένα ολόκληρο γεύμα. Εδώ τα επιδόρπια είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση. Η αέρινη σφαίρα μαρέγκας με ναμελάκα από σοκολάτα “Ivoire”, φράουλες και σορμπέ από μύρτιλα και το σούπερ τραγανό μιλφέιγ με κρέμα λεμονιού και σορμπέ γιούζου-λάϊμ-καρύδας ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Το νέο μενού συμπληρώνουν διάφορα tapas, χειροποίητες πίτσες που ψήνονται σε ξυλόφουρνο και πληθωρικά burger. Στη λίστα κρασιών, που έχει επιμεληθεί ο σομελιέ Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, θα βρείτε επιλογές του ελληνικού και του διεθνούς αμπελώνα.

Στο Blends κάθε ώρα έχει τη χάρη της. Από το πρωί, στο ειδικά διαμορφωμένο espresso bar, όπου ο μπαρίστα Νίκος Φιλιππής ετοιμάζει ροφήματα σπάνιων ποικιλιών μέχρι το βράδυ, που στη βραβευμένη μπάρα έχουν την τιμητική τους τα κοκτέιλ της head bar leader Μυρσίνης Σπανέλη. Tο απόλυτα καλοκαιρινό Roberto’s ballot με Pampero λευκό ρούμι, spiced ρούμι, γλυκό βερμούτ, γιούζου, ανανά και μους καρύδας είναι μια δημιουργική παραλλαγή της Pina Colada, που σε ταξιδεύει νοερά σε εξωτικά μέρη. Ιδιαίτερα δροσιστικό και ανάλαφρο το Osby Americano με Aperol amaro liqueur, premium βερμούτ, γκρέιπφρουτ σόδα και ραβέντι συνδυάζεται αρμονικά με το μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο.

info
Φοίβης 19, Γλυφάδα, τηλ. 2111821711. Τιμές: 35 – 50 ευρώ.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr