Το νέο εγχείρημα του Γιώργου Γεράρδου αγαπά τα τάκος, τα churros και τις δροσερές μαργαρίτες.

Το Γιώργο Γεράρδο τον γνωρίσαμε μέσα από την τηλεοπτική οθόνη και την εκπομπή του MasterChef, που μάλιστα, αν και ερασιτέχνης, κατάφερε να φτάσει μέχρι την τριάδα του τελικού που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Μετά από διάφορους πειραματισμούς στην εστίαση-έστησε τον Ανθό Γεύσεων και το Hops– δείχνει να τον έχει κερδίσει το street food δεδομένου ότι τον εκφράζει καλύτερα μαγειρικά. Πρόσφατα λοιπόν, η γαστρονομική πιάτσα στο Κουκάκι υποδέχτηκε το νέο του εγχείρημα που εστιάζει στα τάκος.

Πρόκειται για έναν χαλαρό χώρο με χρώματα Μεξικού (τι άλλο;), όπου το μεξικάνικο street food έχει την τιμητική του. Τα τάκος εδώ είναι χειροποίητα και φτιάχνονται από την αρχή με βιολογικό καλαμπόκι, κάτι που γίνεται αντιληπτό από την πρώτη μπουκιά. Ο κατάλογός του είναι μικρός και περιεκτικός, έχει κάποιες σταθερές αλλά το «τάκο του μήνα» που -όπως σωστά καταλάβατε- αλλάζει κάθε μήνα είναι μια ενδιαφέρουσα προσθήκη που αξίζει να αναζητήσετε. Ο σεφ σερβίρει τα τάκος σε διάφορες εκδοχές όπως το Barbacoa de cerdo, με σιγομαγειρεμένο χοιρινό κόκκινου λάχανου και salsa από το οποίο προτείνουμε να ξεκινήσετε.

Δοκιμάστε και το pollo asado, με ψητό κοτόπουλο, μαγιονέζα τσιπότλε και πιπεριές ενώ αν είστε vegan, θα προτιμήσετε το verduras asadas με λαχανικά φούρνου, μαγιονέζα αβοκάντο, κρεμμύδι και αγγουράκι. Φτιάχνει και νάτσος που μπορείτε να παραγγείλετε μαζί με γουακαμόλε ενώ για να ολοκληρώσετε τη μεξικάνικη εμπειρία θα παραγγείλετε μια δροσερή frozen margarita και φυσικά τσούρος, με ωραία, πηχτή σοκολάτα.

info
Δημητρακοπουλου 102, Κουκάκι, τηλ. 210 9221614.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr