Με ενημερωμένη λίστα κρασιών και κοκτέιλ, θεατρεάλε αισθητική, ευχάριστη μουσική και γευστικές προτάσεις, το Gigifioggos γίνεται μία από τις πιο καλές επιλογές για οινόφιλους στα δυτικά προάστια.

Πρόκειται για μία από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στο Περιστέρι και όμως, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να γίνει ένα από τα μαγαζιά που αξίζει να βάλεις στη λίστα των επιλογών σου, ειδικά αν είσαι λάτρης του κρασιού. Οι πρώτες φωτογραφίες που είχαν κυκλοφορήσει από τον χώρο κίνησαν αμέσως την περιέργεια μας να το δούμε και από κοντά, ενώ όταν μάθαμε ότι είναι «αδερφάκι» του εστιατορίου Δάφνη στο Περιστέρι, ξέραμε ότι σίγουρα θα έχει και νόστιμες προτάσεις πιάτων.

Το Gigifioggos ξεχωρίζει σίγουρα για τη θεατράλε αισθητική του που μεταφράζεται σε έντονα χρώματα στον χώρο, πίνακες στους τοίχους, κρυστάλλινους πολυελαίους και ένα «ανθισμένο» μπαρ με λευκά τριαντάφυλλα στο ταβάνι. Στη λίστα των κρασιών του που πρόσφατα ανανεώθηκε και υπογράφει ο sommelier Βασίλης Παπαδόπουλος, βρίσκουμε 75 επιλογές από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, που καλύπτουν κάθε γούστο. Δίπλα τους και μία ενδιαφέρουσα λίστα κοκτέιλ από τον Άρη Χατζηαντωνίου των Momix, από τα οποία αξίζει σίγουρα να δοκιμάσετε το δροσερό Blanca Cooler με βάση το λευκό κρασί, λεμόνι, μαστίχα και βανίλια.

Όσο για το μενού, το οποίο επιμελείται η Αριστέα Βλάχου, περιλαμβάνει συνοδευτικά για το κρασί, όπως το πληθωρικό πλατό τυριών και αλλαντικών Led Zeppelin, αλλά και ορεκτικά και κυρίως πιάτα για όσους θέλουν να κάνουν μια πιο ολοκληρωμένη έξοδο για φαγητό. Για να πάρετε μία γεύση, στο μενού βρίσκουμε σαλάτα Gigi με τρίχρωμη κινόα, κοτόπουλο, φέτα, αρακά, καλαμπόκι και ρόδι, πληθωρικές κροκέτες με jamon και μανιτάρια και έντονο άρωμα τρούφας, γευστικά νιόκι γεμιστά με μανιτάρια πορτσίνι και λευκή σάλτσα τρούφας καθώς και ζουμερά φιλετάκια κοτόπουλο με κρέμα παρμεζάνας και κύβους πατάτας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλα τα πιάτα μπορούν να μπουν και στη μέση, αν θέλετε να τα μοιραστείτε με την παρέα σας για να τσιμπάτε όσο απολαμβάνετε το κρασί σας.

info
Κώστα Βάρναλη 16, Περιστέρι, τηλ. 6977 655507. Κόστος: 15-20€ / άτομο.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr