Έχω να καταθέσω ότι ο Γιώργος Βενιέρης είναι από τους σεφ που παρακολουθώ διαχρονικά σε όλες του τις δραστηριότητες οι οποίες -ομολογουμένως- είναι πολλές και διαφορετικές. Ο κοινός συντελεστής όλων, ωστόσο, παραμένει ένας κι αυτός είναι η ποιότητα του αποτελέσματος στις κουζίνες του είτε μιλάμε για γαλλική, είτε για ανανεωτική ελληνική, είτε για ασιατική. Ειδικά αυτή την τελευταία, το σκοτεινό αντικείμενο του γαστρονομικού του πόθου, την υπηρετεί πιστά τα τελευταία αρκετά χρόνια. Και είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να βλέπεις πώς η λάμψη των ματιών του όταν μιλάει για το street food της Ταϊλάνδης κυρίως αλλά και άλλων ασιατικών χωρών μεταφέρεται στα πιάτα του, πώς το συναίσθημά του γίνεται γεύση.

Το Mr. Pug ξεκίνησε από τη Μύκονο, όπου σταθερά θεωρείται από τα καλύτερα του είδους, έγινε καντίνα για φαγητό δρόμου στο Χαλάνδρι και εδώ και έναν μήνα βρήκε τον χώρο του στην Αθήνα, σε συνεργασία με τον Γιώργο Γερογιάννη, του 333 Chef’s Workshop. Η αίθουσα του Mr. Pug είναι μικρή με λίγα τραπέζια, στον όροφο υπάρχει ένα μοναστηριακό για μεγάλες παρέες και στο πεζοδρόμιο κάτω από τα συμπαθή μανιτάρια έχεις την άνεση να καπνίσεις.

Η γλυκυτάτη Ασιάτισσα που, ντροπή μου, δεν θυμάμαι το όνομά της είναι ολόκληρη ένα χαμόγελο και αποτελεσματικότατη, τα υπόλοιπα παιδιά του σέρβις βρίσκουν σταδιακά τα πατήματά τους. Το μενού είναι αρκετά μικρότερο από εκείνο της Μυκόνου και σαφώς πιο προσιτό ως προς τη σύνθεση των υλικών, την πολυπλοκότητα και την παρουσίαση, όμως η κεντρική ιδέα παραμένει η ίδια, με νέο στοιχείο, όμως, την εισαγωγή ελληνικών στοιχείων στα thai πιάτα του. Μια φρέσκια εκδοχή fusion που ομολογώ ότι μας άρεσε εξαιρετικά, ειδικά στα glass noodles με κιμά γίδας, τσίλι και λάιμ, πιάτο στο οποίο το ρουστίκ με το έθνικ φτιάχνουν ένα εξαίσιο σύνολο. Τα bao buns του παραμένουν τα πιο συννεφένια που έχω δοκιμάσει με τη γέμιση από φουά γκρα να κλείνει το μάτι στο γαλλικό παρελθόν, ενώ τα μικρά μπέργκερ με την πάπια, τεμπούρα σταμναγκάθι και πίκλες φρούτων δεν παραμένουν στο επίπεδο του παιχνιδιού υλικών, όντας πραγματικά νόστιμα. Το κλασικό pad thai γίνεται βιετναμέζικο nem roll και τυλίγεται σε φύλλο ρυζιού, τα dumplings με χοιρινό κιμά είναι πραγματικά βελούδινα και το πράσινο κάρι με ψάρι ένα πιάτο ημέρας μεγάλης αξίας. Το κόστος για ένα χορταστικό γεύμα κινείται γύρω στα 25 ευρώ/άτομο χωρίς ποτό και βρήκα εξαιρετικό το γεγονός ότι κάποια πιάτα προτείνονται σε τιμή κομματιού, π.χ. το ένα dumpling 2 ευρώ. Θα ξαναπάω σύντομα και όχι μία φορά.

info
Νίκης 33 & Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Πλάκια, τηλ. 210 3311436.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr