Οι άνδρες επιλέγουν να τρώνε κρέας επειδή πιστεύουν ότι τους κάνει να μοιάζουν πιο επιθυμητοί στο αντίθετο φύλο, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Food Quality and Preference.

Στην έρευνα που συμμετείχαν περισσότεροι από 1.600 εθελοντές από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο εντοπίστηκε ότι η επιθυμία για κύρος και πλούτο αλλά και για προσέλκυση ερωτικού συντρόφου κάνει τους άνδρες να επιλέγουν περισσότερο κρέας στη διατροφή τους. Αντίθετα οι γυναίκες, όταν έχουν βρει σεξουαλικό σύντροφο φαίνεται πως δίνουν προτεραιότητα στις πιο υγιεινές και χορτοφαγικές τροφές στοχεύοντας να καταστούν πιο επιθυμητές.

Η έρευνα διεξήχθη από τον Δρ. Eugene Chan, λέκτορα Marketing του Πανεπιστημίου Monash και την Δρ. Natalina Zlatevska από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Σϊδνει. «Η σεξουαλική επιθυμία είναι θεμελιώδης για την διαιώνιση της ανθρωπότητας. Η έρευνά μας για ερωτικό σύντροφο είναι θεμελιώδης στην εξελικτική ψυχολογία και μπορεί να επηρεάζει ακόμα και τις διατροφικές επιλογές όσον αφορά στην προσέλκυση ερωτικών συντρόφων», δήλωσε ο Δρ. Chan. Σε προηγούμενη έρευνα τους οι ειδικοί είχαν εξετάσει τον ρόλο που παίζουν για τους άνδρες παράγοντες κύρους όπως ο πλούτος, η αυτοπεποίθηση, η φιλοδοξία και η φιλανθρωπία ως χαρακτηριστικά για την προσέλκυση συντρόφων.

Στην ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης, το κρέας ήταν σπάνιο. Η κατανάλωσή του λοιπόν δεν έδινε μόνο δύναμη στους κρεατοφάγους αλλά εξέπεμπε μία αίσθηση κύρους και πλούτου από τους άνδρες προς τις γυναίκες κάτι το οποίο αύξανε την ελκυστικότητά τους. «Ο άνθρωπος των σπηλαίων κατανάλωνε κρέας για να είναι αρκετά ισχυρός και υγιής για να επιβιώνει στο άγριο περιβάλλον. Βασιλείς και ευγενείς κατανάλωναν επίσης κρέας επειδή υποδήλωνε πλούτο» δήλωσε η Δρ. Zlatevska.

Διάβασε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr