Μήπως δεν μπορείς να ελέγξεις την πείνα σου και τρως συνέχεια; Δεν είσαι ο μόνος! Πολλοί το παθαίνουν αυτό λόγω κακών συνηθειών ή απλά βαρεμάρας. Πώς μπορείς να το διορθώσεις; Το μυστικό είναι να επιλέγεις χορταστικές τροφές και να υιοθετήσεις υγιεινές συνήθειες.

1. Απόφυγε επεξεργασμένους υδατάνθρακες
Τροφές όπως το λευκό ρύζι, τα μπισκότα και τα αναψυκτικά, αυξάνουν και ύστερα ρίχνουν απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα να πεινάς λίγες ώρες αφότου τις καταναλώσεις. Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες αυξάνουν επίσης τα επίπεδα ινσουλίνης, αυξάνοντας έτσι το λίπος στο σώμα.

2. Επίλεξε τροφές κατευθείαν από τη φύση
Τροφές, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, έχουν χαμηλές θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Έτσι μπορείς να φας μεγάλη ποσότητα, αλλά και να χορτάσεις γρήγορα!

3. Βάλε καλά λιπαρά στη διατροφή σου
Λίγα καλά λιπαρά, όπως καρύδια και λιναρόσπορος, σε κάθε γεύμα, θα μειώσουν τα επίπεδα ινσουλίνης στο σώμα, ενώ παράλληλα θα σε βοηθήσουν να νιώθεις πιο χορτάτος. Παλαιότερη έρευνα είχε βρει πως όσοι τρώνε μισό αβοκάντο με το μεσημεριανό τους νιώθουν 40% λιγότερη όρεξη να φάνε μέσα στις επόμενες τρεις ώρες.

4. Κατανάλωσε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες με κάθε γεύμα
Και τα δύο αυτά θρεπτικά συστατικά σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και επειδή χρειάζεται περισσότερη ώρα για να μεταβολιστούν, σε κρατούν χορτάτο για περισσότερη ώρα.

5. Φάε μικρά και συχνά γεύματα
Σύμφωνα με τη διαιτολόγο και συγγραφέα του βιβλίου The Diet Detox, Brooke Alpert, κάθε τέσσερις ώρες θα πρέπει να τρως.

6. Δοκίμασε τη διαλειμματική νηστεία
Η Alpert προτείνει να ακολουθήσεις το συγκεκριμένο τρόπο διατροφής και μάλιστα να νηστεύεις για 12-14 ώρες μεταξύ δείπνου και πρωινού.

7. Μην κοιμάσαι με γεμάτο στομάχι
Προσπάθησε να τρως το τελευταίο σου γεύμα τουλάχιστον 2 ώρες πριν πέσεις για ύπνο για να δώσεις στον οργανισμό σου τον απαραίτητο χρόνο να μεταβολίσει την τροφή. Έτσι θα κοιμάσαι καλύτερα άλλωστε. Όταν δεν κοιμάσαι καλά, σύμφωνα με την Alpert, λιγουρεύεσαι υδατάνθρακες και έτσι τρως παραπάνω απ’ όσο θα έπρεπε.