Η πιο εύκολη λύση που μας έρχεται στο μυαλό όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος είναι να κόψουμε τους υδατάνθρακες. Ωστόσο, αν δεν το ξέρεις ήδη, οι υδατάνθρακες έχουν απενοχοποιηθεί από τους διατροφολόγους, ενώ η απουσία τους από τη διατροφή σου μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα.

Στα πιο απλά αρνητικά συμπτώματα είναι η κόπωση και η ζάλη, καθώς η έλλειψη υδατανθρακών έχει επιπτώσεις στις διατροφικές ανάγκες του σώματος, αποστραγγίζοντας μας από ενέργεια. Επιπλέον, όπως εξηγεί ο John McDougall, μέλος της συμβουλευτικής Επιτροπής Ιατρών για Υπεύθυνη Συνταγογράφηση, οι δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα υδατανθράκων, μπορεί να οδηγήσουν σε αλλαγή του μεταβολισμού, όπως συμβαίνει κατά τη διάρκεια σοβαρών ασθενειών και να προκαλέσουν κόπωση, ναυτία και απώλεια όρεξης.

sandwich

Παράλληλα, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι δίαιτες που είναι υψηλές σε λιπαρά και χαμηλές σε υδρογονάνθρακες μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα σε όσους τις ακολουθούν -από αρτηριοσκλήρυνση και καρδιακή προσβολή, μέχρι καρκίνο του εντέρου και νεφροπάθεια. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, ακόμα και ένα μόνο γεύμα με πολλά λιπαρά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακού επεισοδίου.

Μια καλύτερη προσέγγιση είναι να τρώμε τροφές που μας βοηθούν να διατηρήσουμε και το ιδανικό βάρος αλλά κάνουν και καλό στην υγεία.

Δείτε επίσης:
6 απίστευτες αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα αν κόψεις τους υδατάνθρακες

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr