Πόσοι τρόποι υπάρχουν για να φάει κάποιος ένα burger; Από ότι φαίνεται τουλάχιστον δύο και τόσα χρόνια χρησιμοποιούσαμε τον λάθος τρόπο!

Οι περισσότεροι από εμάς, αν όχι όλοι, όταν έρχεται μπροστά μας ένα burger το πιάνουμε με τα χέρια ακριβώς όπως είναι σερβιρισμένο στο πιάτο και ξεκινάμε να τρώμε, προσπαθώντας παράλληλα να συγκρατήσουμε μέσα στα δύο ψωμάκια όλα τα υλικά και την sauce. Καλά ως εδώ; Καθόλου καλά, σύμφωνα με έναν ειδικό του είδους.

Ο Simon Dukes, ιδρυτής του απολύτως αφιερωμένου στα burgers blog Burger Lad, αυτός ο τρόπος είναι απολύτως λάθος. Για να σας προλάβουμε, δεν προτείνει να ξεκινήσουμε να τρώμε τα burgers με μαχαιροπίρουνο (το λες και ιεροσυλία), αλλά όπως δήλωσε στο Insider, το σωστό είναι να γυρνάμε τα burgers… ανάποδα.

Τα burgers σερβίρονται με το φουσκωτό μέρος από το ψωμάκι προς τα πάνω, καθαρά για αισθητικούς λόγους, εξηγεί ο ίδιος. Μας προτρέπει δε, να τα γυρνάμε ανάποδα. Τι θα καταφέρουμε με αυτό; Ο κυριότερος λόγος είναι ότι το πιο χοντρό μέρος από το ψωμάκι, που κλασικά μπαίνει από πάνω, μπορεί λόγο πάχους να συγκρατήσει καλύτερα τους ζωμούς από το μπιφτέκι και τη sauce, άρα μειώνονται οι πιθανότητες το burgers σου να αρχίσει να διαλύεται στα χέρια σου πριν το ολοκληρώσεις. «Το επάνω μέρος από το ψωμάκι θα συγκρατήσει επίσης και το βάρος όλων των υλικών καλύτερα και έτσι υπάρχει μικρότερη πιθανότητα να διαλυθεί το burger σου», σημειώνει ο Dukes.