Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – και ιδιαίτερα το Instagram- είχαν τεράστια επιρροή στη βιομηχανία της εστίασης ενώ έχουν εξελιχθεί σε ένα πολύτιμο εργαλείο marketing για να προσελκύσουν πελάτες τα εστιατόρια.

Ολοένα και περισσότεροι χρησιμοποιούν το Instagram για να ενημερωθούν για τα εστιατόρια, τους χώρους και τι προσφέρει το καθένα ψάχνοντας επιλογές για την έξοδό τους για φαγητό. Το infographic μάλιστα, που δημιούργησε η πλατφόρμα Fundera δείχνει ότι υπάρχουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες που οι χρήστες των social media παρατηρούν όταν αναζητούν τον ιδανικό χώρο για να γευματίσουν.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η πλειοψηφία των millenials θα φωτογραφήσουν το πιάτο τους πριν το δοκιμάσουν. Αν νομίζετε ότι το να επενδύσετε στον λογαριασμό σας στο Instagram δεν είναι και τόσο απαραίτητο, ξανασκεφτείτε το γιατί ένα 30% των millenials υποστηρίζει ότι αποφεύγουν εστιατόρια με όχι και τόσο ενεργούς ή όχι ιδιαίτερα καλαίσθητους λογαριασμούς στα social media και συγκεκριμένα το Instagram. Όσο για τις πιο δημοφιλείς σταθερές; Υψηλότερα ποσοστά απήχησης στα εστιατόρια ιταλικής κουζίνας έχουν η πίτσα και τα ζυμαρικά ενώ τα social παίρνουν φωτιά» όταν δημοσιευτούν φωτογραφίες και video με burgers με μπέικον και αβγό. Ακόμα, το sushi, οι μπριζόλες και ο σολομός είναι φαγητά που προσελκύουν αρκετό κοινό.

Η έρευνα της Fundera είναι πολύ χρήσιμη για εστιάτορες καθώς αποτελεί μια εισαγωγή στην «ανατομία ενός Viral εστιατορίου». Οπότε, αν θέλετε να δώσετε μια ώθηση στο λογαριασμό σας στο Instagram, η αρχή της έμφασης στη λεπτομέρεια είναι πολύ βασική ενώ πολύ σημαντικός είναι και ο καλός φωτισμός για υπάρξει και το σωστό αποτέλεσμα. Σήματα νέον, ενδιαφέρουσες ταπετσαρίες και πολύχρωμα μοτίβα στα πατώματα είναι από τις αγαπημένες λεπτομέρειες των instagrammers ενώ υπάρχουν και εστιατόρια που παρέχουν και ειδικό mini εξοπλισμό για να βελτιώσουν οι πελάτες τους την ποιότητα των φωτογραφιών των πιάτων τους.

Δείτε επίσης

7 tips για να πετύχεις τις τέλειες φωτογραφίες φαγητού στο σπίτι

Δες πώς θα φτάσεις τη φωτογράφιση φαγητού σε άλλο επίπεδο

5 tips που απογειώνουν το #foodporn από μια κορυφαία του Instagram

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr