Όταν είναι στην εποχή τους, τους βρίσκετε σε λαϊκές, μανάβικα κλπ. Οι κολοκυθοανθοί είναι τα άνθη των κολοκυθιών. Διαλέξτε όσο μεγαλύτερο άνθος μπορείτε. Το μυστικό για να πετύχουν οι συνταγές σας; Μην βάλετε τους κολοκυθοανθούς στο ψυγείο, θα μικρύνουν και θα “μαραθούν”. Για να παραμείνουν φρέσκοι μέχρι να τους μαγειρέψετε, βάλτε τους μέσα σε ένα μπολ με νερό με το άνθος τους προς τα έξω.

5 νόστιμοι τρόποι να τους μαγειρέψετε

Γεμιστοί κολοκυθοανθοί με ρύζι και μυρωδικά
Τα πιο ιδιαίτερα γεμιστά που μπορείτε να φτιάξετε! Οι κολοκυθοανθοί χρειάζονται λίγη περισσότερη προσοχή κατά τη συλλογή και την προετοιμασία, αλλά η νοστιμιά τους αξίζει κάθε κόπο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με σάλτσα γιαουρτιού
Από τις αγαπημένες μας αυγουστιάτικες συνταγές. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με φέτα
Με τα φρέσκα κολοκυθολούλουδα φτιάχνουμε γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά στην κατσαρόλα αλλά και στο τηγάνι γεμισμένα με τυρί, για ένα από τα πιο γευστικά ορεκτικά. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Κολοκυθανθοί σε κουρκούτι γεμιστοί με τυρί κρέμα
Οι κολοκυθοανθοί είναι ένας πρώτης τάξεως μεζές για μπίρα. Στην παρακάτω συνταγή τους γεμίζουμε με τυρί κρέμα με μυρωδικά, τους βυθίζουμε σε κουρκούτι και τους τηγανίζουμε για να κάνουν μια ωραία, τραγανή κρούστα.

Κολοκυθάκια µε πλιγούρι και φρέσκα µυρωδικά
Οι κολοκυθοανθοί δίνουν ένα ξεχωριστό χρώµα και άρωµα σε αυτό το φαγητό. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr