Το απλό κρουασάν βουτύρου αγκαλιάζει γλυκές ή αλμυρές γεμίσεις και κάνει το πρωινό ή το brunch άκρως χορταστικό και ενδιαφέρον.

Σημείωση: Κάθε συνταγή είναι για 2 άτομα.

№ 1. Κρουασάν γεμιστό με τυρί κρέμα, λάιμ και σάλτσα βατόμουρου
Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε 100 γρ. βατόμουρα κατεψυγμένα με 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη μέχρι να αποκτήσουν τη υφή σάλτσας. Κόβουμε 2 κρουασάν βουτύρου στη μέση και τα ζεσταίνουμε ελαφρά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.

Χτυπάμε 4 κ.σ. τυρί κρέμα με 1/2 κ.σ. ζάχαρη άχνη και το ξύσμα από 1 λάιμ. Αλείφουμε με το μείγμα τις βάσεις των κρουασάν, περιχύνουμε με τη σάλτσα βατόμουρου και τα κλείνουμε με τα «καπάκια» τους σαν σάντουιτς.

№ 2. Κρουασάν γεμιστό με μπανάνα, αμύγδαλα και μέλι
Ζεσταίνουμε 2 κρουασάν βουτύρου στον φούρνο. Τα κόβουμε στη μέση και τα αλείφουμε εσωτερικά με 1-2 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου, απλώνουμε ροδέλες μπανάνας και περιχύνουμε με ρευστό μέλι. Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και τα κλείνουμε σαν σάντουιτς.

№ 3. Κρουασάν κροκ μαντάμ
Κόβουμε 2 κρουασάν βουτύρου στη μέση και τα ζεσταίνουμε ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι. Στο κάτω μέρος ακουμπάμε 1 χοντρή φέτα ζαμπόν, 2 κ.σ. σάλτσα τυριού έτοιμη και λίγη τριμμένη γραβιέρα αγελαδινή. Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί.

Στο μεταξύ τηγανίζουμε 2 αυγά. Ξεφουρνίζουμε τα κρουασάν, ακουμπάμε τα αυγά πάνω από το τυρί και τα κλείνουμε σαν σάντουιτς.

№ 4. Κρουασάν γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού και παγωτό
Ζεσταίνουμε 2 κρουασάν βουτύρου στον φούρνο. Τα κόβουμε στη μέση και τα αλείφουμε με πραλίνα φουντουκιού. Από πάνω προσθέτουμε 1 μπάλα παγωτό, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φουντούκια καβουρδισμένα, λίγη σος καραμέλας και κλείνουμε σαν σάντουιτς.

Συνταγές: Janine Ratcliffe  – Φωτογραφίες: Ant Duncan

Δείτε επίσης:
Σάντουιτς με γλυκά και αλμυρά κρουασάν

Τυρομπισκότα με ηλιόσπορους και αλμυρά κρουασάν

Από τη Formula1 στο τέλειο κρουασάν!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr