Μαγειρεύουμε με έναν από τους πιο δημοφιλείς γαστρονομικούς θησαυρούς της θάλασσας, τα μύδια, που κάνει εκτός από εκλεκτούς μεζέδες και πιάτα μοναδικής νοστιμιάς.

Τα όστρακα είναι μια τεράστια κατηγορία γεμάτη γνωστούς και άγνωστους γευστικούς θησαυρούς. Γενικά είναι τροφές εύπεπτες, θρεπτικές, υψηλής διατροφικής και βιολογικής αξίας, ενώ παράλληλα είναι πολύ ελαφριές με ελάχιστο λίπος και μόλις 50-70 θερμίδες ανά 100γρ. σάρκας. Το κρέας τους είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία, όπως ασβέστιο, φώσφορο, νάτριο, κάλιο, ιώδιο, σίδηρο, χαλκό, ψευδάργυρο, μαγγάνιο αλλά και βιταμίνες A, B, B2, C, D, καθώς και όλα τα βασικά συστατικά που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας. Προτείνουμε λοιπόν την κορυφαία δεκάδα των συνταγών του Olivemagazine,gr για να τα απολαύσετε σε μερικές από τις πιο νόστιμες προτάσεις μας.

Μύδια σούπα με γλυκάνισο και σαφράν
Ένα αρωματικό πιάτο θαλασσινών με βαθιά νοστιμιά. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Ριζότο με μύδια, κολοκυθάκι και σαφράν
Ένα ριζότο με θαλασσινή γεύση. Ένα από τα μυστικά της επιτυχίας του είναι η επιλογή του κατάλληλου σκεύους ή αλλιώς μια σχετικά ρηχή κατσαρόλα, το μέγεθος της οποίας εξαρτάται από την ποσότητα του ρυζιού, το οποίο για να μαγειρευτεί ομοιόμορφα θα πρέπει να έχει χώρο να απλωθεί και να μη συσσωρεύεται σε ύψος. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μύδια σαγανάκι με μουστάρδα και φέτα
Πιάτο με θαλασσινή αύρα και έντονο ελληνικό στοιχείο λόγω της φέτας. Ένας εξαιρετικός μεζές για να συνοδέψετε ούζο ή λευκό κρασί. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Μύδια ντολμά
Τα γεμιστά μύδια ντολμά είναι κλασικό πιάτο της πολίτικης κουζίνας και μάλιστα, θεωρείται από τις πιο κλασικές street food επιλογές που μπορείς να βρεις στην Πόλη. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μύδια αχνιστά με ρετσίνα, σκόρδο και δεντρολίβανο
Από τους πιο δημοφιλείς μεζέδες του ούζου και του τσίπουρου, τα αχνιστά μύδια έχουν λίγο κόπο στην προετοιμασία τους αλλά οι νοστιμιά τους σας αποζημιώνει με το παραπάνω. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μύδια μαρινιέρ
Η διεθνής εκδοχή για τα αχνιστά μύδια γίνεται ιδανικά σε μαντεμένια κατσαρόλα και είναι από τους καλύτερους μεζέδες για λευκό κρασί. Μπορείτε βέβαια να τα συνοδέψετε και με ουζάκι ή τσίπουρο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μύδια αχνιστά πικάντικα
Άλλος ένας πρώτης τάξης τσιπουρομεζές με πικάντικο χαρακτήρα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μύδια σούπα
Η πιο επίπονη διαδικασία για αυτή τη σούπα με οστρακοειδή είναι ο καθαρισμός των μυδιών. Με ένα μαχαιράκι και το χοντρό σύρμα για τις κατσαρόλες, αφαιρείτε ό,τι είναι κολλημένο πάνω τους, κι έπειτα τα γένια που εξέχουν. Πλένετε ξανά και ξανά. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr