Με τόσες διαφορετικές κουζίνες, οι απόψεις για το ποια θεωρείται καλύτερη είναι διφορούμενες και εκατομμύρια. Ο ιστότοπος Ranker, λοιπόν, έθεσε το συγκεκριμένο ερώτημα και δημιούργησε μια λίστα με την ετυμηγορία του κοινού.

Άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι η ιταλική, η γαλλική ή η κινέζικη ενώ άλλοι δεν διαπραγματεύονται την υπεροχή της μεξικάνικης ή της ταϊλανδέζικης κουζίνας. Υπάρχουν άπειρες γευστικές κουλτούρες για να διαλέξουμε αυτή που με υποκειμενικά ή αντικειμενικά κριτήρια θεωρούμε καλύτερη. Εμείς για ευνόητους λόγους, παρουσιάζουμε την κορυφαία δεκάδα, στην οποία εντοπίζεται και η κουζίνα της Ελλάδας.

1. Ιταλία
Δύσκολα μπορεί κανείς να διαφωνήσει για τη χώρα που έχει την πρωτιά. Η ιταλική κουζίνα είναι σίγουρα πιο δημοφιλής από οποιαδήποτε άλλη και η δημοτικότητά της αυξάνεται συνεχώς. Η νοστιμιά της είναι αναμφισβήτητη και αυτός είναι ένας από τους λόγους που ο γαστρονομικός τουρισμός της χώρας έχει αυξηθεί σημαντικά. Ήπιες γεύσεις, βασισμένες σε υψηλής ποιότητας εποχικά προϊόντα, ισορροπία και συναίσθημα. Η ιταλική κουζίνα τα έχει όλα.

2. Γαλλία
Η γαλλική γαστρονομική παράδοση που ουσιαστικά είναι ο ορισμός της υψηλής γαστρονομίας και η ίδια η γαλλική κουζίνα είναι παγκοσμίως γνωστά. Άλλες κουζίνες γίνονται μόδα περιστασιακά, κάτι που δεν συμβαίνει ούτε ενδεχομένως να συμβεί ποτέ με τη γαλλική, παρόλο που έχασε την πρωτιά.

3. Ινδία
Θα μπορούσαμε να εξερευνούμε την κουζίνα αυτής της χώρας για μια ζωή και να γνωρίσουμε μόνο τα βασικά. Οι αρχαίες παραδόσεις και οι αχανείς εκτάσεις την καθιστούν ως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες παγκοσμίως.

4. Ισπανία
Η πλούσια γαστρονομική παράδοση της Ισπανίας είναι γνωστή. Είναι εξαιρετικά δημοφιλής τουριστικός προορισμός και αφετηρία της συνεχώς ανερχόμενης τάσης του γαστρονομικού τουρισμού.

5. Ελλάδα
Εδώ θα πλέξουμε το δικό μας εγκώμιο… Μπορεί η ελληνική κουζίνα να είναι μια εντός, μια εκτός μόδας, ωστόσο αυτό που δεν άλλαξε ποτέ είναι η βαθιά νοστιμιά της. Δεν μπορούμε να είμαστε αντικειμενικοί σε αυτό το θέμα ωστόσο, βάσει των τωρινών δεδομένων ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα, η Ελλάδα θα εξελιχθεί σε δυνατό γαστρονομικό προορισμό.

6. Μεξικό
Η μεξικάνικη κουζίνα ενδυναμώνεται συνεχώς με τους Μεξικανούς σεφ να εξαπλώνουν τη μαγειρική τους κουλτούρα σε κάθε γωνιά της υφηλίου.

7. Ιαπωνία
Τα τελευταία χρόνια, η ιαπωνική κουζίνα «κατέλαβε» τον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας, εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ενώ η δημοτικότητά της αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.

8. Κίνα
Η κινέζικη είναι από τις παλαιότερες μαγειρικές παραδόσεις αλλά και μια από τις πιο ποικιλόμορφες, με δημοτικότητα που συνεχίζεται να αυξάνεται.

9. Λίβανο
Φατούς, φαλάφελ, χαλβάς, χούμους, κίμπε, σαουάρμα. Είναι τόσα πολλά αυτά που εκτιμάμε από τη λιβανέζικη κουζίνα. Ο πλούτος των γαστρονομικών παραδόσεων της χώρας είναι κάτι που μεταφέρουν μαζί τους οι μετανάστες της χώρας, που σημαίνει ότι όλο και περισσότερες χώρες μπορούν να τις εκτιμήσουν.

10. Ταϊλάνδη
Ποικιλία μπαχαρικών με με μυριάδες γεύσεις που διαφέρουν ανά περιοχή συν θέτουν την thai κουζίνα που αγαπάμε και στην Ελλάδα, που είμαστε μίλια μακριά. Από high end εστιατόρια μέχρι μαγαζιά που φτιάχνουν απλά πιάτα, είναι ένας τύπος κουζίνας που πάει παντού και δυνατό εξαγώγιμο προϊόν της χώρας.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr