Ψητές, τηγανητές, γεμιστές ή σαλάτα, οι μελιτζάνες είναι από τα λαχανικά που το καλοκαιρινό τραπέζι τιμά δεόντως. Η ομάδα του Olivemagazine.gr βάζει στη μαρμίτα του μελιτζάνες με την οκά! Καλή όρεξη!

Ρεβίθια με μελιτζάνες μουσακά και κρέμα από κατίκι Δομοκού
Ένας νόστιμος χορτοφαγικός μουσακάς, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την κλασική συνταγή με κιμά. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Καρβελάκι γεμιστό με μελιτζάνες
Ένα πλήρες γεύμα σε πακέτο-καρβέλι ψωμί, κατάλληλο για να το μεταφέρετε εύκολα στην εκδρομή σας και να το απολαύσετε δίπλα στη θάλασσα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Γκρατέν με μελιτζάνες, πέννες και κοτόπουλο
Τα ζυμαρικά φούρνου είναι από τις αγαπημένες επιλογές όσων είναι λάτρεις του είδους. Ένα δεκάλεπτο στο φούρνο είναι αρκετό για να αποκτήσουν μια ελαφρώς τραγανή κρούστα ενώ η απαλή μπεσαμέλ που τα αγκαλιάζει συμπληρώνει τον πληθωρικό χαρακτήρα της συνταγής. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μελιτζάνες με φέτα στην κατσαρόλα
Οι μελιτζάνες συνδυάζονται με ντομάτα, σκορδάκι και φέτα, δημιουργώντας το πιο νόστιμο χορτοφαγικό φαγητό για το καθημερινό τραπέζι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Κοκκινιστές αρνίσιες μπουκίτσες με μελιτζάνες
Ένα πληθωρικό πιάτο με αρνί και μελιτζάνες, ιδανικό για τα κυριακάτικα τραπέζια του καλοκαιριού. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μελιτζάνες παπουτσάκια κλασικά
Κλασική σπεσιαλιτέ, οι μελιτζάνες παπουτσάκια είναι από τα φαγητά που το καλοκαιρινό τραπέζι αγαπά πολύ! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Γεμιστές μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας
Τα καλοκαιρινά γεμιστά δεν μαγειρεύονται μόνο με πιπεριές, κολοκύθια και ντομάτες. Οι μελιτζάνες με μια ωραία γέμιση από σάλτσα κιμά ψήνονται στο φούρνο, πασπαλίζονται με τριμμένη γραβιέρα και κάνουν ένα υπέροχο πιάτο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μελιτζάνες στον φούρνο με γιαούρτι και τυριά
Θυμίζει υγιεινή εκδοχή του μουσακά και είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο που σε μικρές μερίδες σερβιρισμένες σε στρογγυλά τσέρκια μπορείτε να το προσφέρετε και ως ορεκτικό. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Σαλάτα με ψητές μελιτζάνες, ντομάτα και θυμάρι
Η ψητή μελιτζάνα -ιδιαίτερα όταν ψηθεί σε φωτιά από ξύλα- βγάζει το άρωμα του καπνιστού, που αρέσει πολύ σε όλους. Μπορούμε να τη συμπεριλάβουμε σε μια σαλάτα ντομάτας αρωματισμένη με θυμάρι, εκλεκτό ελαιόλαδο και -προσοχή- με λεμόνι αντί για ξίδι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Καρνί γιαρίκ ή αλλιώς μελιτζάνες γεμιστές
Στην τουρκική γλώσσα αυτό το νόστιμο φαγητό έχει το αστείο όνομα καρνί γιαρίκ (σχισμένη κοιλιά) και μας το έμαθαν οι Πολίτες. που έφεραν στην Ελλάδα τη συνταγή του, όπως και το ιμάμ μπαϊλντί, που δεν περιέχει μεν κιμά αλλά με αυτό λιποθύμησε ο ιμάμης. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr