Το άρωμά του γεμίζει το σπίτι και δημιουργεί μια γλυκιά αίσθηση θαλπωρής. Η υφή και η γεύση του γεμίζουν το στόμα και ενθουσιάζουν τις αισθήσεις. Για το ψωμί ο λόγος, που λόγω των γρήγορων ρυθμών της καθημερινότητάς μας είναι ελάχιστες οι φορές που στο τραπέζι έρχεται φτιαγμένο από τα χεράκια μας. Η ομάδα του Olivemagazine.gr ζυμώνει και φουρνίζει για εσάς τα πιο αφράτα ψωμιά. Απολαύστε τα με την πρώτη ευκαιρία.

Ψωμί με προζύμι
Μεστό παραδοσιακό ψωμί, με χαρακτηριστική ξινούτσικη γεύση. Απολαύστε τη μεγαλειώδη του νοστιμιά όταν ακόμα είναι ζεστό, κάνοντας βούτες σε χωριάτικη σαλάτα και λαδερά. Δείτε πώς θα φτιάξετε σπιτικό προζύμι ΕΔΩ.

Βασική συνταγή για ψωμί με σταρένιο αλεύρι
Όχι μόνο η βασική συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας στερένιο ψωμί, αλλά και τρεις εντυπωσιακές παραλλαγές. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Πανεύκολο ψωμί μυρωδάτο στη φόρμα
Εύκολο και γρήγορο αυτό το μυρωδάτο ψωμί είναι ιδανικό για να συνοδεύσει κάθε φαγητό, κυρίως λαδερά, σούπες και σαλάτες. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Ψωμί με χαρουπάλευρο
Δεν είναι μόνο υγιεινό, είναι και πολύ νόστιμο. Το χαρουπάλευρο μπορεί να ξυπνά άσχημες αναμνήσεις στις παλαιότερες γενιές, όπως έχει μια ιδιαίτερη γεύση, ελαφρώς καπνιστή, πικρούτσικη και δυνατή, που το κάνει ιδανικό για ψωμί, παξιμάδια και αρτοσκευάσματα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Ψωμί με ελιές και κρεμμύδι
Ένα ψωμί με μεσογειακό ταμπεραμέντο, εύγευστο και πικάντικο, γεμισμένο με ελιές και αρωματισμένο με κρεμμύδι. Μπορεί να γίνει εξίσου νόστιμο με αλεύρι ολικής αλέσεως, με άσπρο σκληρό αλεύρι ή με αλεύρι για ζυμωτό ψωμί. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Ψωμί με μπίρα
Δεν θα πιστεύετε ότι μπορείτε να φτιάξετε τόσο γρήγορα και τόσο εύκολα το δικό σας ψωμί, χωρίς μαγιά, χωρίς ζυμώματα, χωρίς να χρειαστεί να περιμένετε το ζυμάρι να φουσκώσει. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Ψωμί χωρίς γλουτένη
Μπορεί αυτό το ψωμί να μην έχει γλουτένη, αλλά είναι σίγουρα πολύ νόστιμο. Οι καβουρδισμένοι σπόροι θα του δώσουν ιδιαίτερη γεύση και δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Μπομπότα με διάφορα τυριά
Η μπομπότα, γνωστή ως «ψωμί των φτωχών» από την περίοδο της κατοχής, φτιάχνεται από καλαμποκάλευρο και ψήνεται στο ταψί. Είναι πιο λεπτή από το συνηθισμένο ψωμί με πιο πυκνή υφή. Εδώ, σε μια πιο… εμπλουτισμένη εκδοχή της, με ποικιλία τυριών, βούτυρο, γάλα και μυρωδικά. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Ψωμί γλυκό με μπανάνα και καρύδια
Ένα εύκολο και νόστιμο ψωμάκι που θυμίζει και κέικ και είναι ιδανικό για το πρωινό σας ή για το απογευματινό τσάι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Τυροκουλούρα πλεχτή
Η πιο νόστιμη τυροκουλούρα γίνεται με σπιτική ζύμη και πλούσια γέμιση τυριών εμπλουτισμένη με μπαχαρικά και μυρωδικά. Ετοιμάζεται εύκολα και κερδίζει τις εντυπώσεις με τη γεύση και την εμφάνισή της. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr