5 πολύχρωμα ντιπ που φτιάχνονται στο πι και φι και συνοδεύουν το κρέας στο κυριακάτικο και στο γιορτινό τραπέζι.

Παντζάρι και γιαούρτι
Πολτοποιούμε 300 γρ. παντζάρια βρασμένα με 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο και λίγο αλατοπίπερο. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα 1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο.

Αβοκάντο και σκόρδο
Πολτοποιούμε 1 αβοκάντο μαζί με 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο, 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, 1 κ.σ. μαγιονέζα, 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό, λίγες σταγόνες Tabasco και λίγο αλάτι. Πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα γλυκιά.

Αγκινάρα και σκόρδο
Πολτοποιούµε 300 γρ. καρδιές αγκινάρας από βαζάκι (συντηρηµένες σε λάδι) µαζί µε 1 σκελίδα σκόρδο λιωµένο, 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και 1-2 κ.σ. χυµό λεµονιού. Ανακατεύουµε µέσα 3 κ.σ. παρµεζάνα τριµµένη και πασπαλίζουµε µε λίγη πάπρικα καπνιστή.

Φέτα και γιαούρτι πρόβειο
Πολτοποιούμε 200 γρ. φέτα με 2 κ.σ. γιαούρτι πρόβειο, χυμό από 1/2 λεμόνι και 1 πρέζα πιπέρι καγιέν. Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγο μπούκοβο.

Πιπεριές και αμύγδαλα
Πολτοποιούμε 5 ψητές πιπεριές Φλωρίνης, 1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένο, 50 γρ. αμύγδαλα λευκά καβουρδισμένα, 1-2 κ.σ. καυτερή κόκκινη σος της αρεσκείας μας, 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και χυμό από 1 λεμόνι.

Δείτε επίσης:
Τα νόστιμα ντιπ: με αρακά, με καλαμπόκι ή με ρεβίθια

6 ντιπ ιδανικά για πάρτι και βραδιές με φίλους

Θρεπτικά, νόστιμα και light: 3 πιάτα για κάθε μέρα

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr