Έχετε αποφασίσει να δείτε ταινία στο σπίτι με φίλους αλλά δεν θέλετε πάλι να παραγγείλετε απ’ έξω. Μπορείτε και στο σπίτι να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα κάποια σνακ που θα συνοδεύσουν τέλεια τις ταινίες σας. Μπορείτε ακόμα να δώσετε μερικές… ενδιαφέρουσες γευστικές πινελιές σε κλασικά σνακ όπως τα πατατάκια ή τα ποπ κορν.

Δείτε παρακάτω 5 προτάσεις για να συνοδεύσουν γευστικά τις ταινίες σας! Φυσικά αυτά τα σνακ μπορούν να σταθούν και σε οποιαδήποτε άλλη περίσταση που έχετε καλεσμένους στο σπίτι για ένα απλό ποτό ή να χρησιμεύσουν ως ορεκτικά, περιμένοντας να ετοιμαστεί το φαγητό.

Cacio e pepe chips
Η συνταγή cacio e pepe ταιριάζει σε πολλά πιάτα. Είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να δώσετε περαιτέρω γεύση στα πατατάκια σας.

Υλικά
2 συσκευασίες πατατάκια 120 γρ σκέτα με αλάτι
1,5 φλιτζάνι πεκορίνο, τριμμένο
1 κουτ. σούπας πιπέρι χοντροτριμμένο

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
Απλώνουμε τα πατατάκια στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα
Ρίχνουμε πάνω στα πατάτάκια τη μισή ποσότητα του τυριού
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν τα πατατάκια και να λιώσει το τυρί, περίπου 4 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και το πιπέρι.
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και έπειτα σερβίρουμε.

Ποπ κορν με μυρωδικά
Tο σπιτικό ποπ κορν ετοιμάζεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Για να του δώσετε μια διαφορετική πινελιά μπορείτε να ετοιμάσετε ένα μιξ μυρωδικών.

Υλικά
2 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
2 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο θυμάρι
1 κουτ. Σούπας αλάτι
8 φλιτζάνια έτοιμο ποπ κορν (περίπου μισό φλιτζάνι ωμό)
¼ φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο

Διαδικασία
Αλέθουμε το θυμάρι και το δενδρολίβανο είτε στον μύλο μπαχαρικών είτε σε ένα μικρό γουδί.
Ρίχνουμε το έτοιμο ποπ κορν στη λαμαρίνα του φούρνου, όπου έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα και το ραντίζουμε με λίγο λάδι
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα μυρωδικών πάνω στα ποπ κορν και ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού.

Στικ μοτσαρέλας
Τα στικ μοτσαρέλας είναι εύκολα και πολύ γευστικά. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και ως ορεκτικό σε βραδιές με φίλους.

Υλικά (για περίπου 24 κομμάτια)
450γρ μοτσαρέλα
¾ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 μεγάλα αυγά
3 κουτ. σούπας γάλα
2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
1,5 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1,5 κουτ. γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού μαιντανό
1 κουτ γλυκού βασιλικό
1 κουτ. γλυκού θυμάρι
αλάτι
λίγο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Διαδικασία
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε μπαστουνάκια. Στη συνέχεια παίρνουμε 2 μπολ. Στο ένα χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα και στο άλλο ρίχνουμε όλα μας τα μπαχαρικά μαζί με τη φρυγανιά. Τέλος, σε ένα μεγάλο πιάτο ρίχνουμε το αλεύρι.

Δουλεύουμε ένα ένα τα κομμάτια της μοτσαρέλας για να τα πανάρουμε. Αρχικά τα περνάμε από το αλεύρι και στη συνέχεια από το μείγμα φρυγανιάς και μπαχαρικών.

Επαναλαμβάνουμε και τα δυο βήματα ώστε να πετύχουμε ένα καλό πανάρισμα.

Τοποθετούμε τα παναρισμένα sticks μοτσαρέλας σε ένα σκεύος που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

Όταν έχουμε πανάρει όλα μας τα κομμάτια, τα βάζουμε για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο.

Όταν τα βγάλουμε από το ψυγείο, τα τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν μια τραγανή κρούστα.

Γεμιστές ελιές με τυρί

Τι πιο εύκολο και γευστικό από το να προσθέσετε τυρί στις ελιές τουρσί!

Υλικά για 24 κομμάτια
50 γρ τυρί κρέμα
2 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 κουτ. σούπας καλά τριμμένα μυρωδικά, όπως μαιντανός, θυμάρι…
1 μικρή σκελίδα σκόρδου λεπτοκομμένη
αλάτι, χοντροτριμμένο τριμμένη
24 μεγάλες πράσινες ελιές τουρσι
3 κλαδιά θυμάρι
ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Διαδικασία
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα τυριά, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα κορνέ και γεμίζουμε τις ελιές με το μείγμα.

Τοποθετούμε τις ελιές σε ένα ρηχό πιάτο μαζί με τα κλωνάρια θυμαριού και το ξύσμα λεμονιού και ρίχνουμε από πάνω τους το λάδι. Τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε για κάποιες ώρες στο ψυγείο. Προτού τις καταναλώσουμε, φροντίζουμε να τις έχουμε βγάλει εγκαίρως από το ψυγείο για να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Καυτερά κράκερς τυριού
Ιδανικό ορεκτικό ή συνοδευτικό ποτού όχι μόνο για ταινία αλλά και για μια βραδιά με φίλους στο σπίτι, που δεν θέλετε να παραγγείλετε ή περιμένετε να έρθει η παραγγελία απ’ έξω.

Υλικά για 8 μερίδες
4 φλιτζάνια τριμμένο τσένταρ
1 φλιτζάνι + επιπλέον 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 κουτ. γλυκού χοντρό αλάτι
¼ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένες καυτερές πιπεριές τσίλι
5 κουτ. σούπας βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
3 κουτ. σούπας σουσάμι μαύρο ή λευκό.

Διαδικασία
Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι, το τυρί, το αλάτι και το καγιέν μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές και χτυπάμε λίγο ακόμη μέχρι το μείγμα να αποκτήσει ένα κίτρινο χρώμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε λίγο ακόμη, ενώ στη συνέχεια ρίχνουμε στο μείγμα 2 κουτ. σούπας παγωμένο νερό. Δοκιμάζουμε να δούμε αν η ζύμη κολλάει στα χέρια. Αν είναι σκληρή, προσθέτουμε 1 ακόμη κουτ. σούπας παγωμένο νερό.

Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και παίρνουμε τον πλάστη για να ανοίξουμε ένα λεπτό φύλλο, διαμέτρου 2’’. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε το φύλλο με το σουσάμι και το πιέζουμε με τα χέρια μας, ώστε να ενσωματωθεί στη ζύμη. Αφαιρούμε το σουσάμι που δεν έχει ενσωματωθεί στη ζύμη. Τυλίγουμε σε ρολό τη ζύμη σε μια πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο από 2 ώρες έως και 2 μέρες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Βγάζουμε το ρολό της ζύμης από το ψυγείο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες, τις οποίες τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε «ντύσει» με λαδόκολλα. Κάνουμε μικρές τρύπες σε κάθε κράκερ για να ψηθεί ομοιόμορφα και να μη φουσκώσει. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν προτού τα σερβίρουμε. Όταν κρυώσουν θα είναι πολύ τραγανά.

Δείτε επίσης:
Σινεμά μετά φαγητού: 10 επιλογές για το καλοκαίρι

Ρεβίθια στον φούρνο αντί για πατατάκια. Το υγιεινό και νόστιμο σνακ!

Μπρουσκέτες: 6 συνταγές για το απόλυτο σνακ

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr