Η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό σε όλον τον πλανήτη. Ερευνητές από όλο τον κόσμο προσπαθούν να ανακαλύψουν το θαυματουργό εμβόλιο αλλά και τις μεθόδους καταπολέμησης του φονικού ιού. Μέχρι στιγμής πάντως, όπως φαίνεται, μόνο η πρόληψη μπορεί να βοηθήσει τα πράγματα.

Συγκεκριμένα, όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο κείμενο δεν υπάρχουν στοιχεία μέχρι τώρα για τη διάδοση του ιού μέσω των τροφίμων. Ωστόσο, ο ΕΟΔΥ εξέδωσε 7 συμβουλές για την προετοιμασία αλλά και τον χειρισμό των τροφών, προκειμένου να πάρουμε όλα τα μέτρα προστασίας. Ειδικότερα:

1. Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προετοιμασία του φαγητού

2. Επιμελές πλύσιμο των χεριών κατά την εναλλαγή χειρισμού ωμού και μαγειρεμένου φαγητού

3. Αποφυγή επαφής των χεριών με τη μύτη, το στόμα ή τα μάτια κατά την παρασκευή του φαγητού

4. Επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν την κατανάλωση φαγητού

5. Χρήση διαφορετικών μαχαιριών και ξύλων κοπής για τα ωμά και τα μαγειρεμένα τρόφιμα

6. Καλό μαγείρεμα των τροφίμων, ειδικά του κρέατος και των προϊόντων του

7. Καλός καθαρισμός επιφανειών και σκευών ιδιαίτερα μετά τον χειρισμό ωμών τροφίμων (όπως κρέας, πουλερικά, θαλασσινά)

Διαβάστε ακόμη:
Κορωνοϊός: 10 συνταγές για μακαρονάδες που θα σας κάνουν να μην θέλετε να βγείτε από το σπίτι

Κορωνοϊός: Τι ισχύει για καταστήματα τροφίμων και delivery από σήμερα

Κορωνοϊός: Πώς να προετοιμάσεις προμήθειες για 14ήμερη καραντίνα

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr