Βαριέσαι να σοτάρεις τα λαχανικά για την ομελέτα σου και είπες να τα βάλεις για λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων. Πού είναι το κακό; Κι όμως μπορεί άθελά σου να ξεκινήσεις μια μίνι φωτιά/έκρηξη μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων!

Ποιες τροφές δεν είναι ασφαλές να βάλεις στο φούρνο μικροκυμάτων:
-Ωμές πατάτες (εκτός εάν τις έχεις τρυπήσει προηγουμένως)
-Αβγά με το τσόφλι
-Ντομάτες
-Λεμόνια
-Μοσχολέμονα
-Κολοκύθα
-Μελιτζάνα
-Σταφύλια

Οι τροφές που μπορεί να προκαλέσουν σπίθες:
-Λαχανίδα
-Πιπεριές
-Κρεμμύδι
-Καρότα
-Φασολάκια
-Σπανάκι

Σύμφωνα με την Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων, μικρές «εκρήξεις» μπορεί να προκαλέσουν τροφές, που περιέχουν υψηλές ποσότητες μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του σιδήρου, του μαγνησίου και του σεληνίου. Συνήθως οι τροφές που εκρήγνυνται είναι στρογγυλές και έχουν φλούδα. Παλαιότερη έρευνα έχει δείξει πως αυτό συμβαίνει γιατί το εσωτερικό θερμαίνεται πρώτα, προκαλώντας συσσώρευση ατμού. Έτσι στη συνέχεια, η τροφή μπορεί να «εκραγεί». Καλό θα ήταν επίσης να προσέξεις και τα σκεύη, τα οποία βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων, καθώς πολλά, όπως τα αλουμινένια, δεν είναι ασφαλή.