Τα πλαστικά δοχεία φαγητού είναι μια έξυπνη επένδυση σε περίπτωση που μαγειρεύετε πολύ. Αρχικά, είναι φθηνά, συνήθως είναι σε σετ, κάτι που προσφέρει και μια μεγάλη ποικιλία μεγεθών και κάποια από αυτά είναι ασφαλή για φούρνο μικροκυμάτων και πλυντήριο πιάτων.

Επίσης, είναι ιδιαίτερα βολικά για την αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού, που μπορεί να έχουν ξεμείνει. Όλα καλά μέχρι εδώ, όταν τελειώσει, όμως το φαγητό που έχουμε μέσα στα τεπεράκια τι γίνεται; Συνήθως, βάζουμε ζεστό νερό και υγρό πιάτων για να τα πλύνουμε ωστόσο τις περισσότερες φορές δεν είναι αποτελεσματικά, αφού οι μυρωδιές μένουν και δεν είναι καλά πλυμένα.

Από την άλλη, το πλυντήριο πιάτων για τα πλαστικά απαιτεί ειδική θέση. Συνήθως τα βάζουμε στο πάνω ράφι για να μην έρθει σε επαφή με το κάτω μέρος, που εκπέμπει μεγάλη θερμότητα και μπορεί να προκαλέσει διαρροή επικίνδυνων χημικών ουσιών, για αυτό συνήθως και αποφεύγουμε γενικότερα να βάζουμε τα πλαστικά στο πλυντήριο πιάτων. Βέβαια, μερικά έχουν και ένδειξη ότι είναι ακίνδυνα για το πλυντήριο πιάτων.

Η μαγική λύση
Για να ξεφορτωθείτε τα λίπη που μπορεί να έμειναν θα χρειαστείτε μαγειρική σόδα και λευκό ξίδι. Αρχικά, πλένουμε όπως κάνουμε συνήθως και στη συνέχεια κάνουμε ένα ελαφρύ ράντισμα μαγειρικής σόδας, προσθέτοντας το ξίδι. Η υψηλή οξύτητα του λευκού ξιδιού σε συνδυασμό και με τη σόδα θα μας φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Τα βήματα
1. Πλένουμε καλά το πλαστικό δοχείο με ζεστό νερό.
2. Πασπαλίζουμε με μαγειρική σόδα μέχρι να σχηματίσει μια πάστα και να επικαλύψει το δοχείο.
3. Τρίβουμε την πάστα με ένα χοντρό σφουγγάρι.
4. Προσθέτουμε λίγο ξίδι.
5. Τρίβουμε λίγο το δοχείο για να βεβαιωθούμε ότι είναι πλήρως επικαλυμμένο από τη σόδα και το ξίδι.
6. Γεμίζουμε το πλαστικό δοχείο με ζεστό νερό και το αφήνουμε ολόκληρο το βράδυ.
7. Την επόμενη μέρα πλένουμε με ζεστό νερό και υγρό πιάτων και θα έχουμε τα πιο καθαρά τάπερ.

Δείτε επίσης:
8 σημαντικά tips καθαριότητας από ειδικούς επιστήμονες

Με αυτά τα γάντια σιλικόνης το πλύσιμο των πιάτων γίνεται παιχνιδάκι

Πώς να καθαρίζετε τις ξύλινες επιφάνειες κοπής

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr