Για να είναι ευπαρουσίαστα τα πιάτα σου, δεν αρκεί να τα προστατεύεις μόνο από τα ραγίσματα, πρέπει να κάνεις κάτι και για τις ενοχλητικές γρατζουνιές στην επιφάνεια τους. Για να τις αφαιρέσεις χρειάζεσαι ένα υλικό που πιθανότατα έχεις ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας σου.

Ο λόγος για το κρεμόριο (ή όξινο τρυγικό κάλιο), τη λευκή, άοσμη σκόνη με ουδέτερη γεύση που προστίθεται σε συσκευασμένα τρόφιμα, ζαχαρώδη και έτοιμα μίγματα ζαχαροπλαστικής, ενώ στην οικιακή κουζίνα το χρησιμοποιούμε σε μίγματα που περιέχουν αέρα, όπως η μαρέγκα, για να σταθεροποιηθεί ο όγκος τους. Στην περίπτωση των πιάτων δε, το κρεμόριο μπορεί να λειτουργήσει ως σούπερ καθαριστικό, για να απομακρύνεις εύκολα και γρήγορα γρατζουνιές από την επιφάνεια τους.

Θα χρειαστείς απλά κρεμόριο, νερό και ένα σφουγκάρι. Πάνω σε καθαρό και στεγνό πιάτο πασπαλίζεις κρεμόριο. Ρίχνεις λίγο νερό για να δημιουργήσεις μία πάστα. Με το σφουγγάρι και με κυκλικές κινήσεις τρίβεις την πάστα από κρεμόριο πάνω στο πιάτο, μέχρι να εξαφανιστούν τα σημάδια. Όταν καθαρίσουν τα ξεπλένεις καλά με νερό, τα στεγνώνεις και έτοιμα!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr