Όλοι ξέρουν ότι το τοστ με τυρί είναι καλύτερο όταν τρώγεται τη στιγμή που βγαίνει από την τοστιέρα. Τι γίνεται, όμως, όταν στο γραφείο δεν υπάρχει τοστιέρα αλλά εσύ δεν θέλεις να στερηθείς το αγαπημένο σου σνακ;

Αντί να παραγγείλεις απ’ έξω, όπου οι πιθανότητες να βρεις το αγαπημένο σου ψωμί ή τυρί είναι ελάχιστες, μπορείς να έχεις ετοιμάσει το τοστ σου από το σπίτι -ναι, να το έχεις ψήσει κιόλας- και να καταφέρεις να το διατηρήσεις ζεστό μέχρι την ώρα του μεσημεριανού σου διαλείμματος.

Τη λύση ανακαλύψαμε στο thekitchn.com που συστήνει να αποθηκεύουμε το ψημένο τοστ μέσα σε θερμός, που μπορεί άνετα να το διατηρήσει ζεστό. Ειδικότερα, ξεκινάς γεμίζοντας ένα μικρό θερμός (από αυτά που ενδείκνυται για να μεταφέρεις σούπα) με καυτό νερό και το αφήνεις στην άκρη. Στη συνέχεια ψήνεις κανονικά το τοστ σου και το αφήνεις σε πιάτο να πέσει λίγο η θερμοκρασία του, χωρίς όμως να κρυώσει πολύ. Τότε, πετάς το νερό από το θερμός, το σκουπίζεις προσεκτικά για να στεγνώσει τελείως και βάζεις μέσα το τοστ σου, κομμένο στα δύο ή στα τρία για να χωρέσει. Κλείνεις το καπάκι, βάζεις το θερμός στην τσάντα και έφυγες για το γραφείο!

Για να ξέρεις πάντως, με αυτό τον τρόπο το τοστ σου θα διατηρηθεί σίγουρα ζεστό, αλλά δεν μπορείς να περιμένεις να είναι και σαν να βγήκε μόλις από την τοστιέρα όταν το φας αρκετές ώρες μετά. Πάντως, όπως αναφέρουν, μπορεί το ψωμί να μην μένει τόσο τραγανό όσο στην αρχή, αλλά τουλάχιστον το λιωμένο τυρί δεν γίνεται σαν λάστιχο.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr