Η σαρδελίτσα η ψητή σε όλους αρέσει. Αλλά αρέσει ακόμα περισσότερο όταν είναι φιλεταρισμένη. Πάμε να δούμε, λοιπόν, 5 απλά βήματα για να τις φιλετάρετε στο πι και φι.

1. Κόβετε το κεφάλι από τις φρέσκες σαρδέλες με ένα μαχαίρι.
2. Τις τρίβετε εξωτερικά με τα δάχτυλα κάτω από τρεχούμενο νερό να φύγουν τα λέπια.
3. Τις ανοίγετε σέρνοντας το δάχτυλό σας από πάνω μέχρι κάτω στην κοιλιά, αφαιρώντας τα εντόσθια.
4. Βγάζετε προσεκτικά και το εσωτερικό κόκκαλο.
5. Τις πλένετε ξανά και είναι έτοιμες για χρήση.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr