Δεν είναι λίγοι οι διαιτολόγοι που συστήνουν την καθημερινή κατανάλωση γκρέιπφρουτ, καθώς εκτός από σούπερ θρεπτικά, λέγεται ότι βοηθά και με το αδυνάτισμα. Πιο συγκεκριμένα, η υψηλή τους περιεκτικότητα σε νερό και το χαμηλό θερμιδικό τους φορτίο (74 θερμίδες/φρούτο), τα κάνουν ιδανικά για την περίοδο της δίαιτας, καθώς επιταχύνουν την εξάλειψη του λίπους χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητά τους σε κάλιο και διάφορα ένζυμα. Το κακό είναι ότι σε πολύ λίγους αρέσει η γεύση τους!

Κι όμως βρήκαμε τον τρόπο να μειώσουμε την πικρή γεύση τους, χρησιμοποιώντας αλάτι! Ναι καλά διάβασες! Ασφαλώς και η ζάχαρη μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά, αλλά θα σε γεμίσει περιττές θερμίδες! Το αλάτι, από την άλλη, κάνει πιο ουδέτερη την έντονα πικρή γεύση του γκρέιπφρουτ, με αποτέλεσμα να καταλήγει να είναι πιο γλυκό. Μια πρέζα μόνο είναι αρκετή!

Το κόλπο αυτό λειτουργεί εξαιρετικά και με άλλα φρούτα με ξινή ή πικρή γεύση, όπως τα ακτινίδια, τα πράσινα μήλα και τα μούρα.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr