Το Galaxy Bar του Χίλτον είναι από μόνος του ένας καλοκαιρινός προορισμός, αφού η βεράντα του διαθέτει μια από τις ωραιότερες θέες στην Αθήνα. Ίσως γι αυτό οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου και της κουζίνας δεν σου παρουσιάζουν ποτέ το ίδιο μενού ή έστω κάτι που να σου θυμίζει το παλιό. Έτσι, κι αυτό το καλοκαίρι το μενού που δοκίμασα ατενίζοντας τον Λυκαβηττό από τη μια και την Ακρόπολη από την άλλη ήταν μια έκπληξη…

Ο Executive Chef του Hilton Κώστας Αθανασίου και ο Galaxy Chef Γιώργος Καπέρδας εμπνέονται από την ελληνική και τη μεσογειακή κουζίνα, αλλά προσθέτουν και τη δική τους γκουρμέ πινελιά, γεγονός που κάνει τα πιάτα τους οικεία και ενδιαφέροντα. Πρώτα απ όλα φυσικά δοκιμάσαμε το σούσι του Galaxy που παραμένει ένα από τα καλύτερα της πόλης. Το Nigiri του, το California roll και το ιδιαίτερο Surf n Turf μένουν χαραγμένα στη μνήμη. Από τα πρώτα ξεχώρισα επίσης τις ψητές Σαρδέλες με ταραμοσαλάτα, αβοκάντο και ψητό καλαμπόκι, αλλά και το ψητό Χταπόδι με BBQ σος. Για σαλάτα θα πρότεινα τη Χωριάτικη, που εδώ είναι λίγο διαφορετική: έχει τα γνωστά, τομάτα, αγγούρι, φέτα βιολογική και ελιές αλλά έχει και πίκλες από καρπούζι!

Από τα κυρίως επέλεξα τις Jumbo γαρίδες, που είναι ένα πολύ ωραίο και διαιτητικό πιάτο. Σερβίρεται με δύο μπολάκια, το ένα έχει ντιπ από ντομάτα και το άλλο τριμμένη φέτα. Η ιδέα προέρχεται από το γνωστό πιάτο “γαρίδες σαγανάκι” και αποτυπώνεται με πολύ εύστοχο τρόπο. Πολύ ξεχωριστό είναι και το καλαμάρι με καστανό ρύζι, προσούτο Ευρυτανίας, τοματίνια και σπαράγγια. Άλλες σίγουρες επιλογές είναι το Ψάρι ημέρας, που σερβίρεται με χόρτα και ψητή ντομάτα, αλλά και το άψογα ψημένο φιλέτο Black Angus. Από τα καλύτερα πιάτα είναι επίσης οι Ταλιατέλες με αστακό και μυρωδικά, μια γενναία μερίδα που σου δίνει την εντύπωση ότι σου έχουν βάλει στο πιάτο ολόκληρο τον αστακό! Αξίζει σίγουρα τα λεφτά του και μπορεί να μοιραστεί στα δύο.

Τα πιο ενδιαφέροντα γλυκά φέτος είναι δύο, αν και εγώ έχω ιδαίτερη αδυναμία στο δεύτερο. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Πανακότα με γάλα καρύδας και σουμάδα ή cheese cake φράουλας με ανθότυρο και coulis από τσάι του βουνού; Ασφαλώς έχει κι άλλα, όμως αυτά τα δύο θεωρώ ότι είναι τα πιο ιδιαίτερα.

Στο Galaxy bar θα βρείτε πάντα ωραία κρασιά, ωστόσο, δεν γίνεται να έρθετε εδώ και να μη δοκιμάσετε ένα από τα φημισμένα τους κοκτέιλ. Η λίστα των κοκτέιλ είναι εμπνευσμένη από το σύμπαν και τους πλανήτες. Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές, όπως το Big Bang, μια έκρηξη στο στόμα από κοκτέιλ με φυσαλίδες, το Royal Nebula με σαμπάνια, βότκα και βατόμουρο, το Galileo’s Telescope με χειροποίητο μείγμα από τζιν, Campari, Aperol και βερμούτ, που παλαιώνει σε βαρέλι και αρωματίζεται με σπιτικά bitters. Μοριακή μιξολογία, τεχνικές sous vide και ζυμώσεις έχουν επίσης τη θέση τους στον κατάλογο του Galaxy με κοκτέιλ, όπως το Newton’s Lab με τζιν σε κενό αέρος, με πράσινο μήλο και φλούδες γκρέιπφρουτ ή η Dark Celery Margarita με τεκίλα αρωματισμένη με σέλινο, φυσικό χυμό λάιμ και σιρόπι αγαύης. Αξιόλογη ενότητα είναι και η Tropical Circles, που περιλαμβάνει τα εξωτικά κοκτέιλ, όπως το Curiosity με ρούμι, καρύδα και φρούτα του πάθους. Τέλος, περίοπτη θέση στον κατάλογο έχουν και τα κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αυθεντικά κοκτέιλ, οπότε τολμήστε τα αν δεν μπορείτε να πιείτε αλκοόλ!

info
Galaxy Bar & Restaurant, Hilton Athens, τηλ. 2107281402, www.hiltonathens.gr Kόστος: €65 – 75 το άτομο.