Στη Δάφνη για να πας πρέπει να έχεις λόγο. Ή να μένει κάποιος φίλος σου ή να έχει κάποια δουλειά προς τα νότια και να σε βγάλει ο δρόμος προς τα εκεί. Να όμως που υπάρχουν και άλλοι. Ένας από αυτούς είναι και το bar Spoiled λίγα μόλις βήματα από τον σταθμό του μετρό σε ένα ήσυχο σημείο. Έχει φτιάξει από μόνο του μια «πιάτσα» και δίνει μια διαφορετική νότα στην περιοχή.

spoiled1

Σε αυτό λοιπόν το χαρούμενα ήσυχο bar ο Γιώργος Καβακλής μαζί με την ομάδα του (Χρύσα Τσάμπου, Βάιο Μυλωνά και Γιάννα Πατσιώτη) κάνουν μια αθόρυβη αλλά εξαιρετική δουλειά με προσεγμένα και ενδιαφέροντα κοκτέιλ που δεν έχουν σκοπό μόνο τον εντυπωσιασμό. Και αυτό το λέω με πλήρη συνείδηση και ύστερα από τη δοκιμή του καινούργιου καταλόγου που είχα την τύχη να βιώσω στο lab τους.

spoiled4

Με τίτλο “The bird cage” η νέα λίστα των κοκτέιλ του Spoiled είναι φιλοσοφημένη, κρύβει εκπλήξεις, νόστιμα cordials, σπιτικά σιρόπια και φαίνεται ότι είναι πολύ καλά δουλεμένη. Ξεφυλλίζοντας τον κατάλογο και βλέποντας σελίδα τη σελίδα πώς το κόκκινο πουλί που στο εξώφυλλο βρίσκεται εγκλωβισμένο μέσα στο κλουβί το σκάει, ανακαλύπτεις ένα ένα τα κοκτέιλ που ο Γιώργος και η ομάδα του έχουν ετοιμάσει. Θα σταθώ πρώτα στο Marabou με τεκίλα Jose Cuervo μαζί με λάδι από σταμναγκάθι, βερμούτ αρωματισμένο με φράουλα, ελάχιστο αψέντι, lemon tonic που σερβίρεται με φύλλα από σταμναγκάθι. Αν και έχει αλμυρό προφίλ είναι ένα κοκτέιλ που σε τραβάει από την πρώτη γουλιά. Εξίσου ενδιαφέρον είναι και το Uncertain reality ένα λευκό boulevardier θα έλεγα με irish whiskey, mezcal, φύλλα από shiso, sherry με σόγια, σόδα μανταρίνι-περγαμόντο και rim σκόνης κάππαρης. Πολύπλοκο με umami γεύση που σου δίνει τροφή για σκέψη. Την δε σκόνη κάππαρης που έχουν φτιάξει τη ζήλεψα τόσο πολύ που ζήτησα να μου δώσουν για το σπίτι -να ναι καλά η Χρύσα που μου την πάσαρε κάτω από το τραπέζι.

spoiled-Absence

Συνεχίζοντας να παρατηρώ το κόκκινο πουλί που το σκάει, έπεσα πάνω στο Absence. Εδώ το gin αρωματίζεται από τσάι matcha, συνεργάζεται με τον χυμό από πράσινο μήλο, το σιρόπι λεβάντας και με λίγο λεμόνι και σερβίρεται με έναν αφρό από αλμυρή καραμέλα αρωματισμένη με ανθό πορτοκαλιού. Για να περάσω στο Stereo Nova, με τεκίλα Jose Cuervo Tradicional Silver, λικέρ falernum, καπνιστό τσάι και rim από αλάτι με ιβίσκο και το κόκκινο πουλί πια έχει πετάξει από το κλουβί του. Στέκομαι στο From dusk till dawn πάλι με τεκίλα, φυσικά Jose Cuervo tradicional silver, που αυτή τη φορά παίζει με μυρώνια και κεράσι, φρούτα του πάθους, φλούδες από πορτοκάλι και μια σπιτική μπύρα για να φτιάξει ένα νόστιμο punch γεμάτο μυρωδιές. Τέλος το Notes of a madman, ένα διαφορετικό Old fashioned, με Bourdon αρωματισμένο με σουσάμι, bitters από χαρούπι και reduction από coca cola ήρθε να επιβεβαιώσει την αρχική μου άποψη για τη νέα δουλειά των παιδιών.

spoiled5-Shouting_whispers

Χρησιμοποιούν υλικά που δύσκολα κάποιος θα τα έβαζε σε ένα πότο, φτιάχνουν με αυτά τα δικά τους σιρόπια και λικέρ και δίνουν στα ποτά τους έναν διαφορετικό χαρακτήρα. Ίσως να μπερδεύουν τα πολλά υλικά ή τα δύσκολα ονόματα, όμως, όλη η ομάδα του Γιώργου ξέρει να λύνει της απορίες και να καθοδηγεί. Όμως μην σας φοβίζουν, απλά τολμήστε και απολαύστε. Negroni δεν ήπια, αλλά μου το υποσχέθηκε η Χρύσα την επόμενη φορά που θα πάω. Σύντομα δηλαδή.

spoiled-Hunting_treasures

info
Μεγάλου Αλεξάνδρου 18, Δάφνη, τηλ. 210 9757386.