Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ή καλύτερα γνωρίζαμε το 42 σαν το πρώτο άκαπνο μπαρ της Αθήνας, αλλά και για τα «περίπλοκα» και ιδιαίτερα κοκτέιλ που σέρβιρε ο Χρήστος Χουσέας. Όμως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, γιατί από τις αρχές του φθινοπώρου στο 42 φύσηξε αέρας ανανέωσης. Ο Σπύρος Κερκύρας πήρε τα ηνία και έβαλε προσωπικό στοίχημα να του ξαναδώσει κάτι από τη χαμένη του αίγλη. Και έτσι έγινε. Μάζεψε καλούς συνεργάτες δίπλα του, το 42 έγινε 42 Bastronomy και σιγά σιγά το καινούργιο του project πήρε μπρος.

42 anoigma

Η επίσκεψη μας έγινε μια Κυριακή μεσημέρι για το brunch που ετοιμάζουν -για τα ποτά του θα σας μιλήσουμε άλλη φορά, σύντομα όμως. Την κουζίνα έχει αναλάβει ο Σταμάτης Μαρμαρινός και η προσμονή μας να την δοκιμάσουμε ήταν μεγάλη αλλά και με πολλές αξιώσεις, μιας και ο Σταμάτης είναι ένας αξιόλογος chef.

Ξεκινήσαμε με το Avocado on Toast και ένα croque madame. Το πρώτο ήταν ένας εξαιρετικός συνδυασμός από guacamole, φέτες αβοκάντο και αφράτα scrambled eggs, ενώ το δεύτερο μια χορταστική «κυρία» με μια νόστιμη μπεσαμέλ. Η σαλάτα Nicoise, που ακολούθησε, με ταρτάρ τόνου είχε πολύ ωραία βρασμένες πατάτες baby, τραγανά πεντανόστιμα φασολάκια, ενώ οι αντζούγιες και οι ελιές της έδιναν λίγο παραπάνω αλμύρα που έφτανε στα όρια του δυσάρεστου αν συνυπάρξουν στην μπουκιά.

42 piato

Μέχρι να έρθουν τα ορεκτικά, είπαμε να παραγγείλουμε ένα Bloody Mary. Ειδικά για τα Σαββατοκύριακα όπου και σερβίρεται το brunch στα Bloody Mary έχει βάλει το χεράκι του ο bartender Αλέξανδρος Γκικόπουλος. Έτσι, εκτός από την κλασική συνταγή αυτού του κοκτέιλ θα το βρείτε με ρούμι, με τζιν, με τεκίλα αλλά και με ούζο!

42 piato1

Επιστρέφοντας στο brunch, σειρά είχαν τα mini raw dogs: αφράτο ψωμάκι με classic steak tartare, crispy πατάτα αλά ποπ κορν και ελαφρώς γλυκιά μαγιονέζα. Μπουκιές που σίγουρα θα θέλετε να επαναλάβετε. Όμως η κοτόσουπα, σε στιλ ράμερ, ήρθε να μας διακόψει ευχάριστα. Noodles, κάρυ, λαχανικά και φυσικά με μπουκιές από κοτόπουλο σε ένα πολύ νόστιμο ζωμό. Συνεχίσαμε με τα Red Hot Chilli Κεφτεδάκια μαζί με ζυμαρικά σε κόκκινη ελαφρώς -για μένα- καυτερή σάλτσα που επιβεβαιώνει την comfort κουζίνα που θέλει να σερβίρει εδώ ο Σταμάτης. Και κάπου εδώ έφτασε και το Wellington. Η αλήθεια είναι ότι είχε γίνει μεγάλη συζήτηση αν θα το παραγγείλουμε ή όχι. Ευτυχώς το κάναμε. Κάτω από την αφράτη ζύμη βρισκόταν ένα σωστά ψημένο μοσχαρίσιο φιλέτο, που είχε τυλιχθεί με προσούτο και περιβαλλόταν από μια κρούστα πεντανόστιμης πάστας μανιταριών.

42 caffes

Πριν ολοκληρώσουμε την επίσκεψη μας ο barista Τάσος Ανδρέου μας σέρβιρε espresso με καφέ της Taf που έκαναν όμορφο συνδυασμό με το γλυκό-ρετρό Chicago που μας ξύπνησε μνήμες από την παιδική μας ηλικία. Και με αυτές τις εντυπώσεις έκλεισε το χορταστικό μας brunch στο καινούργιο 42. Ένα 42 που απ’ ότι φαίνεται σιγά σιγά βρίσκει τα πατήματα του και είναι μια πολύ καλή πρόταση για brunch στο κέντρο της Αθήνας.

info
Κολοκοτρώνη 3, Αθήνα, τηλ. 213 0052153.